ΣΥΡΙΖΑ: “Γιορτή Δημοκρατίας” την επόμενη Κυριακή

ΣΥΡΙΖΑ: “Γιορτή Δημοκρατίας” την επόμενη Κυριακή
Καλούμε τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής, διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Στους ρυθμούς της 15ης Μάη για την εκλογή προέδρου και Κ.Ε κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση - Εβδομάδα περιοδειών για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην τελική ευθεία για την 15η Μάη, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρόεδρου και της Κεντρικής Επιτροπής, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκαλέσει την διαδικασία «Γιορτή Δημοκρατίας» αφού τον λόγο για την εκλογή της ηγεσίας του κόμματος θα έχουν για πρώτη φορά, αδιαμεσολάβητα, τα μέλη του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου μιλούν για ένα «μεγάλο στοίχημα» προσδοκώντας ότι θα αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη στις επόμενες εκλογές.

Στην συνέντευξη του στην Real News ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «καλούμε τους πολίτες να έρθουν την επόμενη Κυριακή, να εγγραφούν στους καταλόγους και με τρία ευρώ να ψηφίσουν. Και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής με τη συμμετοχή τους. Και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από εδώ και στο εξής σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που θα λαμβάνουν δημοκρατικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το μέλλον της χώρας». Θυμίζουμε ότι για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και τα μέλη που θα εγγραφούν την ίδια ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη της χώρα. Έτσι σήμερα αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη περιοδεύοντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ακολουθώντας την συνήθη τακτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στις κεντρικές αγορές τόσο των δύο κρητικών πόλεων ενώ θα συνομιλήσει και με αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης.

Η αφίσσα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 15ης Μάη

Ο «λογαριασμός» της 3ετίας Μητσοτάκη

Το μήνυμα που μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του, είναι αυτό που περιγράφεται και στην αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλεί στην εκλογική διαδικασία: «Ψηφίζουμε όλοι. Τους στέλνουμε πίσω στον λογαριασμό». Κομβικό ζήτημα του τελευταίου διαστήματος είναι αυτό της ενεργειακής ακρίβειας και των φουσκωμένων λογαριασμών του ρεύματος. Όμως όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη: «Είναι ο λογαριασμός αυτής της τριετίας, που πιστεύω ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας τους έχει ζορίσει αφάνταστα. Είναι ο λογαριασμός μετά από δυο χρόνια πανδημίας που είμαστε χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και πολλοί άνθρωποι χάθηκαν άδικα γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είναι ο λογαριασμός των συμπολιτών μας που δουλεύουν μέσα στην ανασφάλεια με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη χωρίς 8ωρο και χωρίς ελέγχους από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που έχει καταργηθεί. Είναι ο λογαριασμός των νέων ανθρώπων που βλέπουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν και να ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο».

Στόχος η εκλογική νίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κρύψει ότι η ψηφοφορία στην οποία καλούνται τα μέλη του κόμματος αλλά και όσοι θέλουν να συστρατευθούν στην προσπάθειά του αποκτώντας έως την ερχόμενη Κυριακή την ιδιότητα του μέλους- είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επόμενες εκλογές. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι ζητούμενο είναι η αντιστοίχιση των κομματικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του δυναμική. Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αμφισβητώντας το ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυτό που τελικά θα συμβεί. Όπως είπε «η Ν.Δ. είναι σε αμετάκλητη αποδρομή. Σε κατήφορο που δεν επιδέχεται αναστροφή, ό,τι κι αν κάνουν ο κύριος Μητσοτάκης και οι σπόνσορές του. Η δική μας δημοσκοπική ”στασιμότητα”, θα αποτελέσει την επομένη των εκλογών θέμα συζητήσεων και αναλύσεων με γενικό θέμα …”πώς έπεσαν τόσο έξω οι δημοσκοπήσεις”. Εδώ είμαστε και θα δείτε».

Πρωτόγνωρη διαδικασία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τα μέλη του κόμματος είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του 3ου Συνεδρίου. Μάλιστα για το ζήτημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει σχολιάσει ότι «δεν είναι αμιγώς συγκρίσιμη με τις διαδικασίες των άλλων κομμάτων διότι δεν προσκαλούμε γενικά και μέλη άλλων κομμάτων ή ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να έρθουν να ψηφίσουν σε εμάς». Σημειώνοντας παράλληλα ότι «για εμένα ο μεγάλος στόχος και ο μεγάλος πήχης είναι ούτως ή άλλως η δυνατότητα να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές». Τονίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές η απαραίτητη δυναμική για την νίκη δεν θα μετριέται σε χιλιάδες αλλά σε εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Έντονη παρουσία στην Βουλή

Την εβδομάδα αυτή πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχουν και έντονη κοινοβουλευτική παρουσία.

Αύριο Τρίτη συζητείται άλλωστε στην Βουλή η τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της ισχύος της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της από την δικαιοσύνη. Μια πρόταση που κατατέθηκε προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά που ασφυκτιούν από λογαριασμούς που ενίοτε ξεπερνούν τον μισθό η την σύνταξη. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την νομοθετική ρύθμιση. Θεωρώντας μάλιστα όχι απλά ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ένα είδος πολιτικής απάτης. Έχει επισημάνει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση του πρωθυπουργού για επιστροφές χρημάτων «έως 600 ευρώ» σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στους λογαριασμούς των πολιτών θα αποκαλυφθεί η εξαπάτηση Μητσοτάκη».

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή έχει αποσαφηνίσει πως η κυβέρνηση «και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή, εμείς θα το ψηφίσουμε. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το φέρει, όπως πολλές φορές έκανε στο παρελθόν, πακέτο με άλλες αρνητικές ή επιζήμιες διατάξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως αναμένεται να βρεθεί «απέναντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Πέμπτη. Αφού τότε θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο η επικύρωση της Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχε εγκαλέσει τον Κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ότι «παραχωρεί επ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ χωρίς να διαπραγματευτεί συγκεκριμένα ανταλλάγματα» την ίδια στιγμή που η Τουρκία αναβαθμίσει την σχέση της με τις ΗΠΑ και αναμένει την προμήθεια αμερικανικών αεροσκαφών F-16

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα