ΣΥΡΙΖΑ: "Παραληρηματική η ομιλία Σαμαρά"

ΣΥΡΙΖΑ: "Παραληρηματική η ομιλία Σαμαρά"
EUROKINISSI

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τα όσα είπε ο Α. Σαμαράς στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τι αναφέρουν, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

Επικίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς, «με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του, έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά».

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «πλασάρει τη "θεωρία των δύο άκρων" για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή». Επίσης, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαμαράς «σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος σε σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή: Ψεύδεται ο Σαμαράς

Σε ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού, προχώρησε η Χρυσή Αυγή.

"Ο Σαμαράς συνεχίζει τα ψεύδη και τις κενές υποσχέσεις και ταυτόχρονα καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ. Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος με μια λιτή ανακοίνωση τόνισε ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται... ψυχιατρική υποστήριξη.

"Τα ψέματα του κ. Σαμαρά τα έχει αντιληφθεί όλος ο ελληνικός λαός, με τις σημερινές του δηλώσεις, μπροστά στην πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη" δήλωσε ο κ. Καμμένος

ΚΚΕ: Βάρη στο λαό, φοροελαφρύνσεις στα μονοπώλια

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει το ΚΚΕ, για την ομιλία του στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον ότι για άλλη μια φορά ευνοεί το κεφάλαιο και θυσιάζει το λαό.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται:

"Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου - χθεσινού και σημερινού - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ο δρόμος προς την «Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Το αύριο της Ελλάδας της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγεί σε νέες ακόμα πιο σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, με βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο προς το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος. Θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης που αγκαλιάζουν ήδη όλες τις πλευρές της ζωής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων απ’ τους μισθούς, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις ως τα μόνιμα χαράτσια στα ακίνητα και τα αυξανόμενα νοσήλια.

Το «κοινωνικό» πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 Ευρώ. Η Ελλάδα, ως «νησίδα σταθερότητας στη περιοχή», κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ.

Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: