ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης η σκανδαλολογία για το ΚΕΘΕΑ

Φωτό αρχείου: Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός
Φωτό αρχείου: Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Ξανθός στην παρέμβασή του στη Βουλή μίλησε για πραξικόπημα στη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ.

Για πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης στο θέμα του ΚΕΘΕΑ, ώστε "να δικαιολογηθεί το πραξικόπημα στη Διοίκηση του" έκανε μίλησε ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

ADVERTISING

Ειδικότερα, στην τοποθέτηση του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων, ο Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε : «το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα με την ΠΝΠ ( Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) είναι το πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Και επειδή τα πραξικοπήματα δεν μπορούν να αιτιολογηθούν πολιτικά, και επειδή υπήρξαν πολύ σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις και άρχισε ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση να εισπράττουν πολιτικό κόστος, ο κ. Κικίλιας επέλεξε τη γραμμή της σκανδαλολογίας, της συκοφαντίας και της συνωμοσιολογίας. Και για να δικαιολογήσει την αυθαιρεσία της ΠΝΠ παρουσίασε ένα πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ίδιου του ΚΕΘΕΑ που αναδεικνύει αντιδεοντολογικές και άξιες περαιτέρω διερεύνησης συμπεριφορές υπαλλήλων σε μια ( από τις 110 ) δομές του φορέα. Έφτασε μάλιστα ο κ. Κικίλιας να συνδέσει αυτό το γεγονός με την υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου, τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο,, τις δήθεν αποφυλακίσεις εγκληματιών, τη δήθεν «σκευωρία» της Novartιs κλπ. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα που δεν μπορεί να αποκρύψει ότι ο βαθύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος του ΚΕΘΕΑ και η τοποθέτηση ημετέρων, αλλά και ακύρωση της υποτιθέμενης ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στον τομέα των εξαρτήσεων, όπως πολύ εύγλωττα δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης. Για μας το μείζον θέμα είναι ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών για τις εξαρτήσεις, με σεβασμό στο ρόλο, στη θεραπευτική κουλτούρα και στην ξεχωριστή συνεισφορά κάθε Φορέα.

Ο πολιτικός αυταρχισμός που αποτυπώνει η παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή μιας νεοφιλελεύθερης και κοινωνικά συντηρητικής γραμμής συνολικά στην Υγεία αλλά και στον ευαίσθητο χώρο των εξαρτήσεων".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΕΘΕΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κικίλιας: Πόρισμα με καταγγελίες για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης κατέθεσε στη Βουλή

Παρασκευόπουλος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για συκοφάντηση με αφορμή το ΚΕΘΕΑ

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ

SHARE:

24Media Network