Στην “πληγωμένη” Β. Ελλάδα ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού 

Στην “πληγωμένη” Β. Ελλάδα ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον κορονοϊό Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Έδεσσα και Βέροια και θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και εμβολιαστικό κέντρο.

Στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού εστιάζει η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την τήρηση των μέτρων στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να έρθει το εμβόλιο και στην Ελλάδα.

Προκειμένου βέβαια να επιτευχθεί ανοσία πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού και αυτό αναμένεται με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης να συμβεί τον Ιούνιο, εφόσον το σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου, στο οποίο θα συμμετέχουν δήμοι και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εφαρμοστεί αποτελεσματικά, εφόσον δεν υπάρξουν νέα προβλήματα στη διάθεση του εμβολίου και εφόσον, όπως όλα δείχνουν, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και απέναντι στη μετάλλαξη, που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μέχρι τότε θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται μέτρα κατά του κορονοϊού, με την κόπωση που συνεπάγεται ένα παρατεταμένο lockdown.

Δεν είναι τυχαίο συνεπώς ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μαζικό εμβολιασμό ως το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην πληγείσα βαρύτατα από τον κορονοιό Βόρεια Ελλάδα θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, που η κυβέρνηση τονίζει ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης “Η Μέλισσα”, το Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας των Γιαννιτσών, το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Νοσοκομείο Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, που μόλις εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές. Την επομένη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί -πλην Βελόπουλου, που επενδύει στο κοινό των αντιεμβολιαστών- θα κάνουν το εμβόλιο από τις πρώτες ημέρες, ώστε να δείξουν στους πολίτες ότι δεν έχουν κάτι να φοβούνται.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει εν τω μεταξύ ήδη ανοίξει με αναλυτικές πληροφορίες.

Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστεί και μέλος της Ιεράς Συνόδου, για να σταλεί το μήνυμα στους πιστούς, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επιτρέπεται ακόμη να κάνει το εμβόλιο, διότι είχε νοσήσει πρόσφατα, όπως εξήγησε και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια χθες. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή της Εκκλησίας, που πήρε άλλωστε όλα όσα ζήτησε για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού, ιδίως των ηλικιωμένων.

Την επιστημονική ευθύνη της τεράστιας επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έχει αναλάβει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και την εποπτεία της η νέα Κυβερνητική Επιτροπή Συντονισμού και Διαχείρισης Εμβολιασμού. Πρόεδρός της θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και μέλη της οι ομόλογοί του από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ειδικός εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα