Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Σοβαρότατες ελλείψεις” στην δικογραφία

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: “Σοβαρότατες ελλείψεις” στην δικογραφία

Ουσιώδη στοιχεία και μαρτυρίες απουσιάζουν από τον φάκελο της δικογραφίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, γεγονός που οδήγησε σε νέα προθεσμία την κατάθεση του κοσμηματοπώλη.

Από “σοβαρότατες ελλείψεις” πάσχει ο φάκελος της δικογραφίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, γεγονός που οδήγησε σε νέα προθεσμία της απολογίας του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η δικογραφία δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από εκείνα στα οποία απαντά, με τις ακριβείς αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο του 33χρονου να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου. Η νέα προθεσμία για την απολογία δόθηκε από τον ανακριτή για αύριο στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον φάκελο απουσιάζουν ουσιώδη στοιχεία και μαρτυρίες, γεγονός που καταγγέλλεται από χθες από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, αν και η υπόθεση προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, όταν δημοσιοποιήθηκε το οπτικό υλικό για όσα συνέβησαν την Παρασκευή στην οδό Γλάδστωνος.

Ο κοσμηματοπώλης καλείται να δώσει εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη με δεδομένη πλέον την αρχική εκτίμηση των ιατροδικαστών πως ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή δεν προήλθε από τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε λίγο πριν ξεψυχήσει στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα του κατηγορούμενου και χωρίς ακόμη να έχει πλήρως διαλευκανθεί ο λόγος που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Τα πρώτα συμπεράσματα των ιατροδικαστών, με τα οποία συμφωνεί και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, θα ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία απολογίας, από ανακριτή και Εισαγγελέα και ενδεχομένως οδηγήσουν σε διαφορετική κρίση από αυτήν που θα σχημάτιζαν αν ήταν σαφές ότι ο 33χρονος πέθανε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε κατά την προσπάθεια του να φύγει από το κοσμηματοπωλείο.

Όπως φάνηκε πάντως από τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, που πλην της κακουργηματικής κατηγορίας είναι αντιμέτωπος και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φαίνεται να υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Ζακ Κωστόπουλο να διαφύγει καθώς είχε μπει στο κατάστημα του με σκοπό τη ληστεία αλλά και να προστατέψουν τη ζωή του και την ζωή άλλων γιατί ο 33χρονος τους απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί.

Η υπόθεση του 33χρονου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη καθώς το οπτικό υλικό προκαλεί φρίκη ως μία καταγραφή “θανάτου ή θανάτωσης σε δημόσια θέα”, αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον νομικών, καθώς προκύπτουν σοβαρά ζητήματα σχετικά με το θέμα της αυτοδικίας, της άμυνας, αλλά και της σύλληψης δράστη από πολίτες. Όπως εκτιμούν νομικοί, η δικογραφία εμφανίζει τόσα πολλά κενά, εκτός από το κρίσιμο για την αιτία θανάτου, που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ακόμη και για όσα έγιναν πριν ξεψυχήσει ο 33χρονος. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν πως οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο περιστατικό, ούτε εκτίμησαν σωστά τα δεδομέν,α ούτε αναζήτησαν στοιχεία, ούτε διερεύνησαν όπως ορίζει ο νόμος την όλη υπόθεση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο μοιραίο μαγαζί για να ληστέψει, να κλέψει ή για άλλον λόγο.

Σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο δεύτερος άντρας που εμφανίζεται στο βίντεο να χτυπά τον 33χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες από τους αστυνομικούς και όπως αποδείχθηκε είναι καταστηματάρχης στην περιοχή και φίλος του κατηγορούμενου. Ο καταστηματάρχης, που δεν εμφανίστηκε αυτόβουλα στις Αρχές, φαίνεται να προβάλει αντίστοιχα επιχειρήματα με αυτά του κοσμηματοπώλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα