Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Θέση αρχής η σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Θέση αρχής η σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπενθύμισε ότι το 2007 επί κυβέρνησης ΝΔ έγινε αποδεκτή η σύνθετη ονομασία από το ελληνικό κοινοβούλιο και δήλωσε ότι είναι επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια στα εθνικά θέματα, "καρφώνοντας" τον Καμμένο

Τη θέση του «υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes)» επανέλαβε με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ‘984’ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι, για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, η κυβέρνηση παρουσιάζεται εγκλωβισμένη σε μια συμμαχία με ένα ακροδεξιό σχήμα και φαίνεται ότι δεν μπορεί με αποτελεσματικό και αποφασιστικό τρόπο να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Αυτό το οποίο δεν πρέπει να γίνει, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος «είναι να επαναληφθεί και εδώ το αδιέξοδο που υπήρξε στο Κυπριακό το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και στα δύο θέματα κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος και όχι υπέρ της χώρας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν έρθει η πρόταση» και ότι «δεν είναι υπεύθυνη στάση να κάνω εικασίες για ονομασίες αυτή τη στιγμή όταν δεν υπάρχει επίσημη πρόταση και αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης».

Αναφερόμενος στο συμβούλιο του 1992 είπε ότι είχαμε ένα αποτέλεσμα που οδήγησε σε αδιέξοδο» [..] ωστόσο «Το 2007, επί κυβέρνησης ΝΔ, έγινε αποδεκτή η σύνθετη ονομασία από το ελληνικό κοινοβούλιο, οπότε ακυρώθηκε διαπραγματευτικά εκείνη η αδιέξοδη λογική. Τότε, ήταν και ο κ. Καμμένος βουλευτής της ΝΔ και δεν διαφώνησε στη σύνθετη ονομασία. Οι συζητήσεις σήμερα πρέπει να γίνουν στη βάση μιας ρεαλιστικής λογικής και όχι στη βάση παραγωγής νέων αδιεξόδων για τη χώρα».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «πολιτικά παιχνίδια, λογικές κομματικής επιβίωσης και τακτικισμοί, από τους κυβερνητικούς εταίρους, ιδίως στα εθνικά θέματα, είναι επικίνδυνοι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network