Θεοδωρικάκος: Υπέρβαση του αριθμού των συμβασιούχων στο Δημόσιο κατά 9.000

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. EUROKINISSI

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο έχει υπερβεί το σχετικό όριο κατά 9000 άτομα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι οι συμβάσεις θα τηρηθούν.

Αυξημένος κατά περίπου 9.000 ήταν ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2019, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του Μαρτίου 2019, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, προσθέτοντας πως εντός των ημερών τα συγκεκριμένα στοιχεία θα αναρτηθούν και στο πληροφοριακό σύστημα «Απογραφή».

Τον Ιούνιο, η συγκεκριμένη κατηγορία ξεπερνάει τις 57.000, ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το όριο των προσλήψεων για την κατηγορία του έκτακτου προσωπικού που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο του έτους 2016 δηλαδή 47.584.

ADVERTISING

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κάθε μήνα γίνεται η απογραφή του δυναμικού του Δημοσίου, μόνιμου και εκτάκτου προσωπικού, η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε παραλείψει για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Σημείωσε ωστόσο πως «είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών» προσθέτοντας ότι «ο τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι΄ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων «καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φερθεί άδικα σε κανέναν». Προανήγγειλε επίσης την κατάθεση στη Βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού προσλήψεων για να μην υπάρξει ξανά υπέρβαση του αριθμού συμβασιούχων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυβέρνηση, Δημόσιο
SHARE:

24Media Network