Τι τρέχει στην Αλβανική πρεσβεία της Αθήνας - "Καρατομήθηκαν" 20 διπλωμάτες

Στιγμιότυπο: Αλβανός κρατάει την σημαία της χώρας του
Στιγμιότυπο: Αλβανός κρατάει την σημαία της χώρας του AP

Δεν έχουν τελειωμό τα δημοσιεύματα Αλβανικών μέσων επικοινωνίας τα οποία τιτλοφορούν ρεπορτάζ "επιχείρηση εκκαθάρισης με εντολή Ράμα".

Η πρεσβεία της Αλβανίας στην χώρα μας, μονοπωλεί -και τα τελευταία 24ωρα- το ενδιαφέρον των Αλβανικών μέσων επικοινωνίας τα οποία μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι απαλλάχθηκαν από την θέση τους είκοσι υπάλληλοι της αλβανικής διπλωματικής υπηρεσίας.

Στο επίκεντρο της θύελλας και των μαζικών εκκαθαρίσεων  -όπως γράφουν τα ξένα μέσα- είναι η κλοπή των 100 αλβανικών διαβατηρίων στην Αθήνα που έγινε στο Θησείο στις 13 Φεβρουαρίου, με το θέμα να παίρνει διαστάσεις 9 μέρες μετά.

ADVERTISING

Ειδικότερα και όπως γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΣΟΤ, ο εκτελών χρέη ΥΠΕΞ Γκέντ Τσάκαϊ,  ξεκίνησε “επιχείρηση εκκαθάρισης” των Αλβανών  διπλωματών στην Αθήνα. Οι εκκαθαρίσεις προήλθαν μετά τις δηλώσεις Ράμα για “βαθιά τομή” στη διπλωματική υπηρεσία, με τον Τσάκαϊ να ανακοινώνει πριν δύο ημέρες, την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, είκοσι υπαλλήλων της αλβανικής διπλωματικής υπηρεσίας.

Δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί.

Μόλις χθες ο εκτελών χρέη ΥΠΕΞ Τσάκαϊ, προκάλεσε νέα θύελλα στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, “απαλλάσσοντας από τα καθήκοντά τους, δύο ακόμη διπλωμάτες: τους  Φλοριάν Νόβα και  Ενκελέϊντα Ρίζα”, ενώ “τράβηξε το αυτί” της Πρέσβεως Αρντιάνα Χομπντάρι», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρεσβεία της Αλβανίας: Ουδέποτε "απολύθηκε" η πρέσβης στην Αθήνα

Η Αλβανία "τελείωσε" την πρέσβη της στην Αθήνα

SHARE:

24Media Network