Πυρετός Διαβουλεύσεων σε όλα τα μέτωπα. Κληρώνει για δημοσιονομικό κενό και ΦΠΑ

Πυρετός Διαβουλεύσεων σε όλα τα μέτωπα. Κληρώνει για δημοσιονομικό κενό και ΦΠΑ

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις. Μία ώρα διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ. Στο Μαξίμου Δραγασάκης και Βαρουφάκης για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κλειδώνουν τα ζητήματα του δημοσιονομικού κενού και του ΦΠΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάνης Δραγασάκης για να συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 5:30 και διήρκεσε μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο της ανάληψης προσωπικών πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους και να καταλήξουμε σε συμφωνία.

Ολοκληρώθηκαν Brussels Group και EuroWorking Group

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν σήμερα στις Βρυξελλες (και θα επαναληφθούν από αύριο) οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στο επίπεδο του Brussels Group, καθώς και η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποτίμησε την πορεία των διαβουλεύσεων για τα ελληνικά οικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.

Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών παίζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλήρης τήρηση από όλους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Ολάντ
SHARE:

24Media Network