Τηλεκπαίδευση: Όλα καλά τα βλέπει η κυβέρνηση – Πιθανή αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τηλεκπαίδευση: Όλα καλά τα βλέπει η κυβέρνηση – Πιθανή αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τηλεκπαίδευση INTIME NEWS

"Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα", υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου. Ανοιχτό να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα αργία για τους εργαζόμενους λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Παρά τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση επιμένει πως “όλα καλά” με τα σχολεία και την κακοκαιρία Ελπίδα.

Ερωτηθείς από το News 24/7 για τις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι: “46.000 τάξεις λειτουργούν κανονικά με τηλεκπαίδευση. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση” και πρόσθεσε: “Προφανώς και υπήρξαν προβλήματα. Αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκαν”.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στον αέρα καθώς οι εργοδότες τους πίεζαν να προσέλθουν στη δουλειά παρά την πρόβλεψη για χιονιά και δεν ήταν καλυμμένοι ώστε να αρνηθούν, ενώ αρκετοί βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να αποκλειστούν στην εργασία τους και να μη μπορούν να επιστρέψουν σπίτι.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές. Δήλωσε επίσης ότι με βάση την εξέλιξη του φαινομένου η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις σε όλα τα μέτωπα και αυτό της εργασίας, ώστε η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ομαλότητα του κοινωνικού και οικονομικού βίου να διασφαλιστούν. Και στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα αργία για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, απάντησε: “Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε για να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα θα αξιολογηθεί από την πολιτική προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις”.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, κλήθηκαν οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Εξυπακούεται ότι η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, επετράπη η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 στην Αττική απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση.

“Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και κάλεσε τους πολίτες που χρειάζονται να επικοινωνούν είτε με το 100 είτε με την Πολιτική Προστασία στο 112.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και τα όσα παρουσιάστηκαν έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται”, τόνισε και επισήμανε ότι:

“Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων”.

Η γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα