Φώφη Γεννηματά: ‘Και τώρα τρέχουμε’

Φώφη Γεννηματά: ‘Και τώρα τρέχουμε’

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να προχωρήσει αύριο η Φώφη Γεννηματά

«Και τώρα τρέχουμε»! Αυτό είναι το σύνθημα που έχει ρίξει στους συνεργάτες της η Φώφη Γεννηματά, καθώς επιθυμεί να ολοκληρωθούν άμεσα τα διαδικαστικά ζητήματα. Έτσι, την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του προσωρινού καθοδηγητικού κέντρου του Κινήματος Αλλαγής, που θα ονομάζεται Πολιτική Επιτροπή.

Το νέο αυτό, ολιγομελές όργανο θα έχει τον ρόλο να τρέχει το Κίνημα και η διάρκεια ζωής του θα είναι σύντομη, αφού μετά το Συνέδριο θα αποτελέσει παρελθόν. Σε αυτό, πέραν της αρχηγού Φώφης Γεννηματά, αναμένεται να συμμετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, δηλαδή οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 10% στην αναμέτρηση της 12 ης Νοεμβρίου, δηλαδή επιπλέον οι κύριοι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης. Επίσης, από την πλευρά της προέδρου του Κινήματος έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με την πλευρά του Νίκου Αλιβιζάτου, με τον καθηγητή να μην έχει απαντήσει ακόμα, αλλά να μην δείχνει ιδιαίτερα θερμός στην παρούσα φάση.

Το δεύτερο μέτωπο που επιθυμεί να κλείσει η Φ.Γεννηματά, είναι αυτό της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. Στόχος της αποτελεί η διεξαγωγή μιας ανοιχτής διαδικασίας, στην οποία θα μπορέσουν να εκπροσωπηθούν και να εκφραστούν όλα τα ρεύματα ιδεών που συσπειρώνονται στην παράταξη. Έτσι, η οργανωτική επιτροπή που θα δημιουργηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, θα αναλάβει μια πάρα πολύ σύνθετη αποστολή και για αυτό, τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους. 

Η Φώφη Γεννηματά, θα κλείσει τον κύκλο των επαφών της με τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος την Παρασκευή, στη συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πάντως, η από κοινού με τον Σταύρο Θεοδωράκη απόφαση της, να ανακοινώσει το όνομα του νέου φορέα, έχει ενοχλήσει αρκετά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, που σήμερα αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση δικής του πρότασης για τον τίτλο. Αποστάσεις από την κίνηση Γεννηματά-Θεοδωράκη, κράτησε και ο Γιώργος Καμίνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα