Την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης υπερασπίζεται ο Κυρανάκης

Κώστας Κυρανάκης
Κώστας Κυρανάκης EUROKINISSI

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών υποστήριξε ότι η Νικητοπούλου με την επιστολή της “εκφράζει ανησυχίες που ακούμε καθημερινά από απλό κόσμο, όλοι όσοι δεν είμαστε κλεισμένοι σε γραφεία” και κατηγορεί την ΟΝΝΕΔ ότι πέφτει στην παγίδα της αριστεράς.

Την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου η οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά το κύμα αντιδράσεων σε ανοιχτή επιστολή της με περιεχόμενο ρατσιστικό κατά των προσφύγων υπερασπίστηκε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας της γαλάζιας νεολαίας.

“Προσωπικά διαφωνώ με την φοβική αντιμετώπιση απέναντι στην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Η επιστολή της εκφράζει ανησυχίες που ακούμε καθημερινά από απλό κόσμο, όλοι όσοι δεν είμαστε κλεισμένοι σε γραφεία” δήλωσε ο κ.Κυρανάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

ADVERTISING

“Δεν είναι όλες αυτές οι ανησυχίες βάσιμες, ούτε όλες αβάσιμες. Εμείς οφείλουμε να εξηγήσουμε τα μέτρα που παίρνουμε για το μεταναστευτικό και να εξασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να παραπέμπουμε πειθαρχικά όποιον εκφράζει ανησυχίες που ακούει από αυτές” πρόσθεσε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ όχι μόνο έκανε αποδεκτή ασμένως την παραίτηση της κ.Νικητοπούλου, αλλά την καταδίκασε δημόσια και την παρέπεμψε στο πειθαρχικό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική την οποία εξυπηρέτησε και αυτή η στοχοποίηση. Τον ενοχλεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πέρασμα στο Κέντρο, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κολλήσει την ταμπέλα «ακροδεξιού ρατσιστή» σε κάθε έναν που διαφωνεί με την πολιτική ανοιχτών συνόρων” υποστήριξε επίσης ο κ.Κυρανάκης και κατέληξε: “Η ΟΝΝΕΔ πρώτη θα έπρεπε να το έχει καταλάβει αυτό και να μην πέφτει στις παγίδες της Αριστεράς.

"Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο το οποίο είχε προκαλέσει σάλο η πρώην πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ανάφερε μεταξύ άλλων: "Συμπαριστάμεθα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας του Αν. Αιγαίου, οι οποίοι πλέον ζουν μία ζωή κόλαση με τις ορδές ασύντακτων μεταναστών που τους έχουν κατακλύσει. Δε συμφωνούμε, όμως, με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας, με την πολιτική ηγεσία να δηλώνει έμμεσα ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα".

Υποστήριζε, επίσης «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες, ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων των ανηλίκων. Ακόμα κι ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμα στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;" Μετά το σάλο που ξέσπασε η κ.Νικητοπούλου εξωθήθηκε σε παραίτηση και η γαλάζια νεολαία σε ανακοίνωση της ανέφερε: "Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα".

Τη στάση της κ.Νικητοπούλου ειχε καταδικάσει όμως και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος ανέφερε σε δήλωση του: “"Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, άλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος".

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε καταγγείλει την ανοιχτή επιστολή της κ. Νικητοπούλου: "Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες». Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά την οργή για την επιστολή για τους πρόσφυγες

SHARE:

24Media Network