Το Ποτάμι ψηφίζει την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο τρίτο συνέδριο του κόμματος
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο τρίτο συνέδριο του κόμματος EUROKINISSI

Ανακοίνωση στήριξης της Συμφωνίας με την πΓΔΜ εξέδωσε το κόμμα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του News 24/7, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι δεν θα παραχωρήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι αναφορικά με τις προθέσεις του σχετικά με την στάση που πρόκειται να κρατήσει απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπων, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή και του News 24/7.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, όμως δεν προτίθεται να στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Ποτάμι από την ίδρυσή του έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι είχε στηρίξει την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι

Τις τελευταίες ώρες πολλαπλασιάζονται τα σενάρια – κάποια από αυτά ευφάνταστα - σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στις εξελίξεις. Η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το «Μακεδονικό» δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις. Καλό θα είναι όμως οι υποθέσεις αυτές να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα. Θεωρούμε χρήσιμο λοιπόν να θυμίσουμε τις δύο κύριες απαντήσεις του Κινήματός μας στα ερωτήματα των ημερών.

Τα υπόλοιπα, μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ώρες. «Οι μέρες είναι γκαστρωμένες» θα λέγαμε παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση;

Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος. Το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση. Η θέση μας όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής, είναι ξεκάθαρη: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Ναι. Το Ποτάμι από την ίδρυση του – το 2014 - έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα «Μακεδονία» από 140 και πλέον κράτη. Ειδικά στην σημερινή συγκυρία υποστηρίζουμε την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθότι αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής. Για τους ίδιους λόγους είμαστε θετικοί στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και με την συμπαράσταση των συμμάχων μας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών. Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ποτάμι ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

SHARE:

24Media Network