Το ΤΕΕ απειλεί με διαγραφή Τσίπρα, Σπίρτζη, Βούτση

Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2016 draft State Budget, in Athens, on Dec. 5, 2015 /      . , 5 , 2015
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2016 draft State Budget, in Athens, on Dec. 5, 2015 / . , 5 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Η διοικούσα επιτροπή υπενθυμίζει στους βουλευτές μηχανικούς τον κώδικα δεοντολογίας εν όψει ψήφισης του ασφαλιστικού

Με διαγραφή απειλεί το ΤΕΕ τους βουλευτές μηχανικούς που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης (ο οποιος έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του ΤΕΕ), η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγυης Θεανώ Φωτίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κα.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ειδικότερα ότι:

·         Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο

·         Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών

·         Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης

·         Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος

·         Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο - και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

·         Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network