Τριάντα χρόνια από το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Πανανδρέου στη Λιάνη

Τριάντα χρόνια από το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Πανανδρέου στη Λιάνη

Πριν ακριβώς 30 χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου επισημοποιούσε τη σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη μπροστά σε χιλιάδες κόσμου με μία και μόνο κίνηση.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1988 δεν διεξήχθησαν εκλογές, ούτε έπεσε κάποια κυβέρνηση. Λόγω όμως της έντασης της εποχής αλλά και της πολιτικής προσωπικότητας του Ανδρέα Παπανδρέου ένα απλό νεύμα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετό για να μείνει η συγκεκριμένη ημερομηνία στην ιστορία.

Ο Παπανδρέου επέστρεφε ακριβώς τότε στην Αθήνα μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας στο Λονδίνο και την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε από το διακεκριμένο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Εν μέσω σκανδαλολογίας (ελέω Κοσκωτά), τα ΜΜΕ στην Αθήνα μετέδιδαν κάθε πιθανή και απίθανη πληροφορία για την υγεία του Ανδρέα. Η επέμβαση θα έλεγε κανείς ότι μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο με συνεχείς συνδέσεις.

Παράλληλα, οι πιο.. .προσεκτικοί είχαν εστιάσει σε μία λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής του τότε Πρωθυπουργού. Ηταν κοινό μυστικό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του Μαργαρίτα αφού είχε συνάψει σχέση με μία νεαρή αεροσυνοδό, τη Δήμητρα Λιάνη, εξαδέλφη του δημοσιογράφου και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη.

Το κουτσομπολιό έδινε και έπαιρνε καθώς άπαντες γνώριζαν ότι η Λιάνη βρισκόταν μαζί με τον Ανδρέα στο Λονδίνο.

Οταν λοιπόν το αεροπλάνο της επιστροφής “πάτησε” στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και η πόρτα άνοιξε, ο Παπανδρέου αποφάσισε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα κουτσομπολιά και να επισημοποιήσει, ουσιαστικά, τη σχέση του με τη Λιάνη με μία και μόνο κίνηση.

Στη σκάλα του αεροπλάνου και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος παραληρούσε για τον ηγέτη του, ο Παπανδρέου γύρισε το κεφάλι πίσω και με το περίφημο νεύμα κάλεσε τη μνηστή του να κατέβει μαζί του από το αεροσκάφος!

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα Παπανδρέου και Λιάνη ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα το 1989 και οι δυο τους έζησαν μαζί μέχρι το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα