Τσίπρας: Από το γλέντι της Ικαρίας και μετά “ξηλώνεται το πουλόβερ” της κυβέρνησης

Τσίπρας: Από το γλέντι της Ικαρίας και μετά “ξηλώνεται το πουλόβερ” της κυβέρνησης
Με έγγραφα και δημοσιεύματα συνόδευσε τις καταγγελίες για την Σ.Νικολάου ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Σε περίοδο αποδρομής βρίσκεται η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διεμήνυσε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος. Κάλεσε τους βουλευτές να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, ενώ μίλησε για κατηγορίες χωρίς στοιχεία εναντίον του Ν.Παππά

Την πολιτική εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία ολίσθησης της πολιτικής επιρροής τους τελευταίους μήνες κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η συνεδρίαση της Κ.Ο γίνεται σε μία απαιτητική –κοινοβουλευτικά- εβδομάδα αφού αύριο Τρίτη συζητείται η πρόταση για την σύσταση προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, την Πέμπτη συζητούνται οι εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιως στην Επιτροπή Οικονομικών ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Η Ικαρία

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση που έκανε στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας το σημείο καμπής στις αρχές του Φεβρουαρίου οπότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακής, μετείχε σε πολυάνθρωπο γλέντι στον Εύδηλο της Ικαρίας, όπου καταγράφθηκε σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε το NEWS 24/7.

Ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «από το γλέντι στην Ικαρία και μετά έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της κυβερνητικής αξιοπιστίας και αυτό σε συνδυασμό με την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τη συσσωρευμένη κούραση των πολιτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν είναι εύκολο να αναχαιτιστεί από τα συστημικά καλοπληρωμένα ΜΜΕ.Τα δεδομένα αλλάζουν. Και θα αλλάζουν ολοένα και περισσότερο όσο βαθαίνει η δυσαρέσκεια των πολιτών».

Μάλιστα απεύθυνε συστάσεις στους βουλευτές του κόμματος σημειώνοντας ότι πρέπει να προσέχουν τις δηλώσεις τους. Όπως είπε «το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται. Δεν θα πέσει όμως η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες. Χρειάζεται:  Υπομονή. Επιμονή. Σχέδιο.  Επιλογή αντιπολιτευτικών στόχων σε σύνδεση με την κοινωνία, με κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.  Μεγάλη προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις μας. Καραδοκούν  να πιαστούν από κάθε μας λέξη. Nα συνδυάσουμε την αυστηρή κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις που αγγίζουν την κοινωνία».

Ειδικά για την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας ήταν επικριτικό για την κυβερνητική πολιτική. Μίλησε για «το άνοιγμα του τουρισμού δίχως σχέδιο μέχρι την ιδεοληπτική στάση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ και τον απόλυτο ερασιτεχνισμό στο σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, έχουμε σήμερα, ένα χρόνο μετά, οδηγηθεί σε ένα παρατεταμένο και αναποτελεσματικό λοκνταουν πέντε μηνών, το πιο παρατεταμένο στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων.Αυτό που αισθάνεται να ζεί ο μέσος πολίτης είναι ένα παρατεταμένο θέατρο παραλόγου».

Κεντρική θέση στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα είχε όμως και η αυριανή συνεδρίαση της Βουλής όπου θα συζητηθεί η πρόταση για την σύσταση προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Η πρόταση αφορά τα ζητήματα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών το 2016. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στήνεται δικαστήριο σε βάρος ενός υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ δίχως στοιχεία. Μάλιστα θύμισε ότι αυτή η πρακτική ακολουθείται από μία κυβέρνηση που συνεχώς παράγει σκάνδαλα. Όπως τόνισε «η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί την πανδημία προκειμένου να προχωρά απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Από τα σκάνδαλα Σκοιλ Ελικικου του κ. Βρούτση ως τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων  της κας Νικολάου, τις υπερτιμολογήσεις Πατούλη και από τις αναθέσεις Μηταράκη ως το σκάνδαλο Κεραμέως με τη CISCO. Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.Αυτή η κυβέρνηση όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του  ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία.Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε και την πρακτική της κυβέρνησης όσον αφορά το σχέδιο για την εκταμίευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σημείωσε ότι το «έχει παρουσιάσει επιλεκτικά, σε ευρωπαϊκά όργανα ή και μέσω διαρροών, το Σχέδιο, πολύ πριν το παρουσιάσει και συζητήσει επισήμως, πλήρως και λεπτομερώς στην ελληνική κοινωνία και τη Βουλή» αναρωτώμενος «τι νόημα θα έχει η παρουσίαση στον ελληνικό λαό και τη Βουλή, και η προσχηματική διαβούλευση, ενός Σχεδίου προαποφασισμένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος αναφερόμενος στα θέματα αστυνομικής βίας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «όταν κανείς καταφεύγει στον αυταρχισμό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των αδιεξόδων του.Ο διχασμός είναι το ύστατο όπλο των αποτυχημένων.Η επιλογή της αστυνομικής βίας εντάσσεται στο δόγμα νόμος και τάξη για την προσέλκυση συντηρητικών ακροατηρίων.Ακόμη και αυτό όμως τους γύρισε μπούμεραγκ, με τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα