Τσίπρας: “Είστε αλαζόνας με 15.000 νεκρούς από τη πανδημία – Την εκμεταλλευτήκατε για να στήσετε καθεστώς”

Τσίπρας: “Είστε αλαζόνας με 15.000 νεκρούς από τη πανδημία – Την εκμεταλλευτήκατε για να στήσετε καθεστώς”
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Για "προσπάθεια απόκρυψης από την κοινωνία της παταγώδους αποτυχίας" της στη διαχείριση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού, έδωσε με την δευτερολογία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας στην πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τηλεοπτική καμπάνια για τον Covid 19 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι προσπαθώντας να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου η κυβέρνηση δεν δίστασε να χρηματοδοτήσει ακόμη και ψεκασμένους. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την πανδημία και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «εσείς δεν κάνατε καμπάνια. Βρήκατε μια ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση» τονίζοντας πως «αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής ζωής». Ανέφερε μάλιστα ότι αυτά «θα τα πούμε στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί με όλες τις ψήφους της αντιπολίτευσης» και θα γίνει γνωστό «με ποια κριτήρια δόθηκαν αυτά τα χρήματα». Σημείωσε πως «δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Το τραγικό αποτέλεσμα το βλέπουμε, είμαστε από τους τελευταίους στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς». Πρόσθεσε μάλιστα πως «χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε διάφορα κανάλια της περιφέρειας» αφού «μέσω της Λίστας Πέτσα που ήταν Λίστα Μητσοτακη χρηματοδοτούσατε μέσα που στο πρόγραμμά τους είχαν ψεκασμένους». Ειδική αναφορά μάλιστα έκανε στο Βεργίνα TV λέγοντας ότι ο παρουσιαστής έλεγε ότι τα εμβόλια προωθεί ο Τζώρτζ Σόρος και ο Μπίλ Γκέιτς ή για κανάλι της Θράκης που ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προωθείται για να σκοτωθούν παιδιά και να δημιουργηθεί «αρδενόχωμα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Όπως έιπε «έρχεστε εδώ να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με τρόπο αλαζονικό» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Θύμισε πως «η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή στήριξε τα πιο σκληρά lockdown» και τώρα «έρχεστε και κατηγορείτε εμάς ότι δεν βάλαμε πλάτη». «Είστε πρωθυπουργός τους τελευταίους 20 μήνες. Έχετε κάποια ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας στην κριτική για τα πεπραγμένα του Παύλου Πολλάκη ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Κ.Μητσοτάκη: «Πείτε μας έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας;». Παράλληλα επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επικαλείται τέτοια επιχειρήματα «όταν έχετε δίπλα σας τον κ.Πλεύρη έλεγε τον Ιουλή για τον εμβολιασμό ότι «αν δεν θέλει να εμβολιαστεί ο πολίτης είναι δική μου ευθύνη να τον πείσω;».

“Πότε θα αναλάβετε εσείς στα σοβαρά κάποια ευθύνη;”

«Πότε θα αναλάβετε εσείς στα σοβαρά κάποια ευθύνη;». Το ερώτημα αυτό έθεσε νωρίτερα προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προκειμένου να απαντηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «επενδύετε στην Ομερτά των ΜΜΕ και στην συνήθεια της απώλειας» και πως «μοιράζετε χρήμα στους αντιεμβολιαστές επειδή μιλούν στα κανάλια που έχουν φίλοι σας». Ζήτησε «μια νέα υγειονομική στρατηγική» που θα βασίζετε στην επιτήρηση και την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης μίλησε για «μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που λένε στους πολίτες: Εσείς έχετε την ευθύνη, κόψτε τον λαιμό σας».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «όσο πιο αρνητική είναι η πορεία της πανδημίας, τόσο περισσότερο οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά». Εκτίμησε ότι «από τον Αύγουστο και μετά η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμό» και  «ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα φεύγει». Την ίδια στιγμή είπε «η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν την λήξη». Επισήμανε ότι ενώ «θρηνούμε κάθε εβδομάδα 15.000 συμπολίτες μας» εσείς «δημιουργείτε ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής». Μίλησε για «μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια και να προστατεύει τους πολίτες».

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία είπε ότι «παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης. Με αρνητικό ισοζύγιο στις προσλήψεις – αποχωρήσεις γιατρών» και ταυτόχρονα «ο βασικός στόχος που ήταν η επίτευξη τείχους ανοσίας από τον εμβολιασμό δείχνει να εγκαταλείπεται ως στόχος». Ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ένας στους 4 άνω τον ογδόντα παραμένουν ανεμβολίαστοι» ενώ αμφισβήτησε συνολικά την καμπάνια που έκανε η κυβέρνηση. «Τα σχολεία άνοιξαν ξανά όπως ακριβώς έκλεισαν με τους μαθητές στριμωγμένους ανά τάξη» με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε ρητορικά: «Γιατί μετά από τόσους μήνες lockdown, το σκληρότερο στην Ευρώπη γιατί να είμαστε ξανά όχι στο χείλος αλλά μέσα στο γκρεμό. Η απάντηση είναι απλή: Γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους  επικοινωνίας και σκοπιμότητες. Μόλις αντιληφτήκατε ότι χρειάζεται δουλειά σε βάθος παραιτηθήκατε». Τόνισε ότι η κυβέρνηση πόνταρε στα χρήματα που μοίρασε στα Μέσα Ενημέρωσης έτσι ώστε  «θα υπάρχει η πανδημία αλλά οι πολίτες δεν θα την βλέπουν στους δέκτες του τηλεοπτικούς» ή στα «sites που πήραν εκατομμύρια». Ως αποδεικτικό της αποτυχίας της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη που έως τώρα διαχειρίστηκαν το θέμα της πανδημίας έχουν αλλάξει.

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην θέση του υπουργού Υγείας σημειώνοντας πως «είναι γνωστές οι απόψεις του στο πολιτικό φάσμα, προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς αλλά και οι απόψεις του για τον εμβολιασμό». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «τον τοποθετήσατε εκεί για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών και για να παρακάμψετε με μεγαλύτερη ευκολία τους επιστήμονες». Ειδικά για το θέμα αυτό αναρωτήθηκε «τι έγινε εκείνη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα