Τσίπρας: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

«Ανερμάτιστη» και «στο πόδι» χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρωθυπουργός παρατηρώντας ότι είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής της ΝΔ σε «άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ». Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Θέση που μοιάζει με αυτήν του … πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού, κι όχι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «ανερμάτιστη και στο πόδι» πρόταση η οποία ήταν το αποτέλεσμα της μετατροπής της ΝΔ σε «άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ, του νεοφιλελευθερισμού με τον εθνολαϊκισμού».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη να θεωρηθούν αναθεωρητέες όλες οι διατάξεις που προτείνουν κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ, ουσιαστικά ζητείται να θεωρηθούν αναθεωρητέα πάνω από τα μισά άρθρα του Συντάγματος, μία «διαδικασία εκφυλισμού», όπως την χαρακτήρισε. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει συναινετική συζήτηση εν μέσω προεκλογικού κλίματος, ενώ ο ίδιος ζητά εκλογές εδώ και 2,5 χρόνια.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών και το επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον είχε στηρίξει το 2006 στο να μαζέψει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε δηκτικά: «φταίμε εμείς που είχαμε 6 βουλευτές κι όχι η ΝΔ που είχε 163 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ που είχε 114 βουλευτές;» Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η θέση του Κ. Μητσοτάκη μάλλον αποτελεί «μομφή για τον κ. Καραμανλή και το ίδιο σας το κόμμα» που δεν είχαν δεχτεί την αναθεώρηση του άρθρου 86.

Σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την δεχτεί, καθώς «δεν είναι προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας». Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει τα δημόσια σε υποβάθμιση. «Παιδεία άλλη για τους κληρονόμους κι άλλη για τα παιδιά του λαού δεν θα επιτρέψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, σχολίασε τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για «επικίνδυνες προτάσεις» σε σχέση με την νομοθέτηση με λαϊκή πρωτοβουλία, θυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε προτείνει … η ΝΔ το 2014!

Αλλάξατε στάση για την συμφωνία με την Εκκλησία, μήπως σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ;

Σε σχέση με την συμφωνία της Εκκλησίας με την κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία των κληρικών, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την αλλαγή στάσης της ΝΔ από την θετική πρώτη αντίδραση σε έντονα κριτική στάση κι επίθεση στην Εκκλησία κι αναρωτήθηκε «μήπως σας τράβηξε το αυτί η πτέρυγα του ΛΑΟΣ;»

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν σέβεστε την Εκκλησία, δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο προκειμένου να κάνετε αντιπολίτευση σε αυτήν την κυβέρνηση» παρατηρώντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει την κάλυψη των κενών στο κοινωνικό κράτος, αλλά θέλει τους 10.000 ιερείς στο Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα