Τσίπρας: Η σημερινή σας άρνηση, καταστροφική για την κοινωνία – Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας

Τσίπρας: Η σημερινή σας άρνηση, καταστροφική για την κοινωνία – Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας
Συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Eurokinissi

"Η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες αλλα μόνο ένας δεν έχει, ο κ. Μητσοτάκης" είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας.

Προκλητική, διχαστική και ασυνάρτητη χαρακτήρισε την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κατα τη συζήτηση στη Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας και τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Επεσήμανε πως οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως “αυτή η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ευθύνες ατομικές. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε ατομική ούτε πολιτική”. Απευθυνόμενος δε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατηγόρησε ότι είναι “ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά καθημερινά 40 νεκρούς” κι οτι δεν έχει το σθένος να παραδεχθεί αυτό που παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ότι το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας το καλοκαίρι χωρίς όρους οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

“Είχατε τόσους μήνες να προετοιμαστείτε. Από το Μάιο, ξέρατε ότι το δεύτερο κύμα αναπόφευκτα θα ερχόταν” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως “με το μόνο που ασχοληθήκατε διεξοδικά ήταν να θριαμβολογείτε και να αυτοαποθεώνεστε”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, δεν μερίμνησε για την προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ, δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες, δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού, δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο, δεν προστάτευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες από το συνωστισμό 25 και 27 ατόμων σε κάθε σχολική αίθουσα”.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση οτι έστησε το φιάσκο της Σαντορίνης, οτι καλλιέργησε τον εφησυχασμό στους πολίτες κι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, τότε άρχισε να λέει τον κόσμο ανεύθυνο γιατί ο ιός επέστρεψε.

“Η ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε είναι αποκλειστικά δική σας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα