Τσίπρας: Η ύφεση ήρθε πριν από τον κορονοϊό

Τσίπρας: Η ύφεση ήρθε πριν από τον κορονοϊό
Ο Αλ. Τσίπρας στον Εύοσμο. MotionTeam

Επίσκεψη Τσίπρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες κι εργαζόμενους. Εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και διερωτήθηκε "που είναι τα 24 δισεκατομμύρια".

Στην αγορά του Ευόσμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με μικρομεσαίους καταστηματάρχες και εργαζόμενους, οι οποίοι πλήττονται από την ύφεση. «Ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος, δεν αντέχει άλλο», έλεγαν μεταξύ των άλλων στον Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις συζητήσεις που είχε μαζί τους, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι ΙΙ και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί κεφάλαιο κίνησης στη μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ επανέλαβε ότι θα έπρεπε να στηριχθεί η εργασία και όχι η αναστολή της.«Ακούω από την κυβέρνηση για 24 δισεκατομμύρια ευρώ, πού είναι όλα αυτά;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καταστηματάρχες του περιέγραψαν τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά με το άνοιγμα της αγοράς μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Περπατώντας στα μαγαζιά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σημείωναν πόσο «πεσμένα» είναι τα πράγματα, ενώ μιλώντας για υποσχέσεις της κυβέρνησης όπως, για παράδειγμα, τη μείωση της προκαταβολής, τα χαρακτήριζαν «κοροϊδία».

Συγκεκριμένα ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με γυαλιά βεβαίωσε ότι κράτησε και τα 16 άτομα από το προσωπικό που εργάζονται στην επιχείρησή τους, «αλλά θέλουμε και στήριξη από το κράτος». «Αν καταρρεύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα καταρρεύσει η αγορά», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια πελάτισσα σε κατάστημα ρούχων του είπε: «ο κόσμος έχει παρωπίδες. Ψηφίζουν αυτούς που μας έφεραν στα μνημόνια. Το ίδιο και το ίδιο. Είμαστε αγανακτισμένοι. Μαζευόμαστε και όλο για εσάς μιλάμε! Ειλικρινά δεν ξέρω και τα παιδιά μας τι θα γίνουν»

Σε ένα άλλο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης διαμαρτυρήθηκε για το δάνειο που ενώ έχει εγκριθεί, δεν εκταμιεύεται: «Εμένα έχει εγκριθεί από την τράπεζα το δάνειο και έχει κολλήσει στο ΤΕΠΙΧ!», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δηλαδή δεν υπάρχουν τα χρήματα; Να ξέρουμε, να μη μας κοροϊδεύουν ότι υπάρχουν για να ξέρουμε να ορθοποδήσουμε μόνοι μας»

Ο Αλ. Τσίπρας στον Εύοσμο. MotionTeam

 

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ύφεση μας συνάντηση πριν τον κορονοϊό. «Κυκλοφορούσα τα Χριστούγεννα στην αγορά και μου έλεγαν οι καταστηματάρχες πως είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών. ‘Ηρθαν τα νούμερα προχθές και είδαν ότι η ύφεση από τον Οκτώβρη είχε ξεκινήσει», τόνισε. 

Κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Εύοσμου, εκείνος τον ευχαρίστησε για όσα έκανε για τον δήμο κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και ιδίως για την στήριξη στην κατασκευή του 25ου δημοτικού σχολείου του δήμου

Τέλος μιλώντας με εκπροσώπους φορέων του εμπορικού κόσμου της περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης  ζήτησαν μέριμνα στο θέμα των ενοικίων, καθώς το 60% που πρέπει να πληρώσουν παραμένει δυσβάσταχτο γι’ αυτούς, αφού τα μαγαζιά είχαν κλείσει και τα έσοδα μηδενίστηκαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει εξ αρχής την εμπροσθοβαρή ενίσχυση των επιχειρήσεων και της εργασίας, δηλαδή να επιδοτούν τις επιχειρήσεις και να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και μισθολογικό κόστος, και μετά την επανεκκίνηση «αυτό που προτείναμε είναι να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση με το κεφάλαιο κίνησης για να μπορέσει να ξεκινήσει και να πάρει μπρος η μηχανή».   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα