Τσίπρας: "Μετατρέψατε την Ελλάδα σε αποικία χρέους"

Στιγμιότυπο από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.
(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Για καταστροφική πολιτική που μετατρέπει τους Έλληνες σε νεόπτωχους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου. Επίθεση στον πρωθυπουργό (Vid)

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

"Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

"Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε:

"Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υποιυργού Οκονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες".

Πρώτα οι ανάγκες του λαού

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια νέα δέσμη «μέτρων αφαίμαξης από μια αιμορραγούσα οικονομία» σημείωσε ο κος Τσίπρας.

Η οικονομία έχει καταρρεύσει απ' το Μνημόνιο, το φάρμακο έχει αποδειχθεί πιο βλαβερό απ' το χρέος και τα ταμεία καταρρέουν από το καταστροφικό PSI. «Την ίδια στιγμή που ψάχνετε να βρείτε λεφτά για τις συντάξεις ψάχνετε να ξεπουλήσετε τον ΟΠΑΠ.

Όχι μόνον δεν θα υπάρξει ασυλία για όσους παραβιάζουν τους νόμους και επιβαρύνουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά πολύ σύντομα, όταν ο λαός δώσει εντολή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά του Δημοσίου, φορολογώντας όσο πρέπει τους επιτήδειους. Θα επαναφέρουμε τα κέρδη στο Δημόσιο για να στηρίξουμε την οικονομία. Πρώτα οι συντάξεις και οι ανάγκες του λαού, και μετά τα κέρδη των φίλων και των κολλητών!» διατράνωσε ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που γίνεται στο Δημόσιο δεν είναι εξορθολογισμός, αλλά ανθρωποθυσίες» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας. «Στην αρχή μιλήσατε για διαθεσιμότητα και κοροϊδεύατε τον κόσμο. Μετά για απόλυση επιόρκων, τώρα για 232 φορείς του Δημοσίου».

Επίθεση σε Κουβέλη, Μανιτάκη με... τα δικά τους λόγια

Υπενθυμίζοντας δε, συνεντεύξεις του Φώτη Κουβέλη και του Αντώνη Μανιτάκη, όπου υποστήριζαν πως «τυχόν κατάργηση θέσεων υποχρεώνει το κράτος να μετατάσσει τον υπάλληλο και όχι να τον απολύει, αλλιώς θα πρόκειται για καταστρατήγηση του Συντάγματος», ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε απευθυνόμενος στον Αντώνη Μανιτάκη: «Τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε σας και στον κο Κουβέλη. Είστε πράγματι πολιτικοί της ευθύνης και η ευθύνη σας αποδεικνύεται και από τα όσα λέγατε πριν και απ' όσα πράττετε τώρα. Το χειρότερο όμως είναι, πως αν εφαρμόσετε όσα ψηφίζετε σήμερα, θα παραλύσει όλος ο δημόσιος τομέας - γιατί κάτω απ' την απειλή, κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα τολμά να βάλει την υπογραφή του».

«Δεν θέλετε να εξυγιάνετε το δημόσιο τομέα. Θέλετε να τον διαλύσετε και να τον γυρίσετε στη σκοτεινή μετεμφυλιακή εποχή του πιστοποιητικού των πολιτικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητο για να μπεις στο Δημόσιο και τώρα για να μην απολυθείς» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο. «Να ποια είναι η εναλλακτική, το «άλλο σχέδιο» που μας ζητάτε απέναντι στα σχέδια της υποταγής και της διάλυσης: Οι λαοί, οι αγώνες, η ενότητά τους είναι το άλλο σχέδιο. Εμείς στο λαό θα δεσμευτούμε, να ξεκινήσουμε μια μεγάλη σύγκρουση για την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη. Δεσμευόμαστε πως δεν θα υποχωρήσουμε, πως δεν θα αποτύχουμε, πως θα πετύχουμε την ενότητα των λαών του Νότου. Όταν οι λαοί θέλουν, και δυνατότητα διαπραγμάτευσης υπάρχει, και η ακύρωση των Μνημονίων υπάρχει, και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα σταματήσει την καταστροφή».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομιλία Τσίπρα για το Πολυνομοσχέδιο

SHARE:

24Media Network