Τζαβάρας: Τι νόημα έχει η συζήτηση για το όνομα του επόμενου Προέδρου;

Τζαβάρας: Τι νόημα έχει η συζήτηση για το όνομα του επόμενου Προέδρου;
Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας Eurokinissi

Ο Κώστας Τζαβάρας εξήρε τις πολιτικές δυνάμεις για την ωριμότητα που επέδειξαν στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για εκβιασμό στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πολιτικές δυνάμεις απέδειξαν ότι ομονοούν σε όσα ζητήματα έχουν εξερεθίσει το λαό, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ασυλία τους” δήλωσε στον news247 στους 88,6 ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ.

Χαιρέτισε αυτή την εξέλιξη και τόνισε πως πρόκειται για πρόοδο. Είπε ότι η αναθεώρηση του ελληνικού συντάγματος γίνεται βραδέως και δυσκόλως και πρόσθεσε ότι η μη αναθεώρηση του άρθρου 110 “μας καταδικάζει σε μια αδράνεια”.

Δήλωσε αντίθετος στην αναθεώρηση του άρθρου 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα. Επί του θέματος, καταλόγισε επιδεικτικότητα χωρίς κανένα αντίκρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι “το πολίτευμα θα πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτο σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής ΠτΔ.”Τι νόημα έχει αυτή τη στιγμή η συζήτηση για το όνομα του ΠτΔ;” αναρωτήθηκε.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι εκβιάζει άκαιρα και πρόωρα για τον επόμενο ΠτΔ. “Το κράτος δεν μπορεί να παίρνει θέση για ζητήματα στα οποία η επιστημονική κοινότητα δεν έχει απαντήσει” σχολίασε τέλος για την κατεύθυνση του άρθρου 32 και την προεδρική εκλογή από το κοινοβούλιο ή το λαό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα