Τζέφρι Πάιατ: Η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε αποτελεσματικά και έγκαιρα

Τζέφρι Πάιατ: Η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε αποτελεσματικά και έγκαιρα
Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ Eurokinissi

Ο Αμερικανός πρέσβης μίλησε για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει μέτρα νωρίτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβέρνησεις.

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση για την «αποτελεσματικότητά» της να λάβει μέτρα έγκαιρα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. Επίσης, εξήρε την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση κινήθηκε στην ψηφιακή ατζέντα.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επενδύουν στην οικοδόμηση της σχέσης τους με την Ελλάδα και να διατηρήσουν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην «πολύ σημαντική στρατηγική ατζέντα». Ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε την ετοιμότητα της χώρας του να βοηθήσει, αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα σηκώνει μεγάλο βάρος πέρα από όλες τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Σε συνέντευξή του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τζέφρι Πάιατ σκιαγράφ

ησε τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ και υπογράμμισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της πρόκλησης της πανδημίας του κορονοϊού. «Είναι δύσκολη περίοδο για όλους μας» και «σε αυτό είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την «εξαιρετική συνεργασία» του με την ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας πως βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πρόκληση με την πανδημία.

Στην κατεύθυνση αυτή, διατύπωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να εργαστούν με τους διεθνείς τους εταίρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version