Βαρουφάκης: “Δόλια η ολιγωρία της κυβέρνησης και η υποβάθμιση του ΕΣΥ”

Βαρουφάκης: “Δόλια η ολιγωρία της κυβέρνησης και η υποβάθμιση του ΕΣΥ”
Ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "σκανδαλώδη εξυπηρέτηση συμφερόντων".

Επίθεση στην κυβέρνηση με βαρείς χαρακτηρισμούς για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τον τρόπο αντιμετώπισης του κύματος της πανδημίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος επισήμανε ότι «η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι δόλια, πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα που αποσκοπεί στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και την διοχέτευση των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, μια ακόμα δηλαδή σκανδαλώδης εξυπηρέτηση συμφερόντων». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει την “Πειραιώς” με σχεδόν 2 δισ., τη στιγμή που μειώνει κατά 300 εκατομμύρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του ’21 για την υγεία».

Κατά τη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας της χώρας «με επιτακτικό τρόπο, χωρίς τις γνωστές τυπικές και χρονοβόρες διαδικασίες με μοναδικά προαπαιτούμενα τα πτυχία τους και τους τίτλους των ειδικοτήτων». Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα της μονιμοποίησης όλου του ήδη υπάρχοντος προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών όπως είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός) που εκ των πραγμάτων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του συστήματος Υγείας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τέθηκε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της άμεσης δημιουργίας ενός δημοσίου δικτύου μαζικών τεστ, όπως άλλωστε το ΜέΡΑ25 έχει ζητήσει από τον Μάρτιο, ώστε να υπάρξει πραγματική στοχευμένη απομόνωση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, χωρίς προσφυγή στα προσφιλή της κυβέρνησης ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που ακριβοπληρώνουν οι πολίτες». Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη για άμεση επίταξη των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών και εν γένει του ιδιωτικού τομέα υγείας (συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτών γιατρών) για τις ανάγκες ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που έχει ήδη προβλέψει η κυβέρνηση για αυτούς. Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, «αλλά και στην απαράδεκτη αναστολή των χειρουργείων, με μια ταξικότατη επίθεση της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας στους φτωχότερους ασθενείς που δεν έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στις ιδιωτικές κλινικές και την μετατροπή του δημοσίου συστήματος υγείας σε δομή αντιμετώπισης αποκλειστικά του κορονοϊού.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέωνας Γρηγοριάδης που πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη, τόνισε ότι και χωρίς την πανδημία υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις και κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας που συστηματικά και διαχρονικά αποψιλώθηκε από τους κυβερνώντες και υπογράμμισε το ζήτημα των απλήρωτων έκτακτων υπερωριών των γιατρών και της καταστολής με την οποία τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «να προβεί άμεσα, έστω και τώρα σε όλα αυτά τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για την στήριξη του ΕΣΥ και να ακούσει επιτέλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς που χειροκροτεί από τον Μάρτιο, απ’ όταν δηλαδή συναντήθηκε για τελευταία φορά μαζί τους και έκτοτε συστηματικά τους συκοφαντεί μαζί με τα μέσα της ολιγαρχίας».

Εκτός των Γ. Βαρουφάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης και ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Κώστας Σπίγγος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα