Βαρουφάκης: Κατέθεσε ερώτηση για τις “εικόνες ντροπής” στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Βαρουφάκης: Κατέθεσε ερώτηση για τις “εικόνες ντροπής” στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25 έθεσε το ζήτημα του συνωστισμού έξω από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, την ίδια ώρα που παρατηρείται "έκρηξη" κρουσμάτων.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών για τις «εικόνες ντροπής στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25 και γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, «την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το ελληνικό κράτος στους πολίτες του μαρτυρούν οι εικόνες που καταγράφονται καθημερινά έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου συρρέουν εκατοντάδες φοιτητές, δημιουργώντας “ουρές” πολλών μέτρων, προκειμένου να παραλάβουν μια μερίδα φαγητού. Ο συνωστισμός σημειώνεται σε μία περίοδο που τα κρούσματα στην πόλη αυξάνονται ραγδαία, πλησιάζοντας σε ημερήσια βάση τα αντίστοιχα της πρωτεύουσας».

Επίσης, τονίζει ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι δικαίως διαμαρτύρονται και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις. Όπως καταγγέλλει ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής, αιτία γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση είναι η έλλειψη προσωπικού, την οποία αποδίδει στην επιδίωξη του εργολάβου να μειώσει το λειτουργικό κόστος για να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης ρωτά τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών:

1. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν, σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση και να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες που κάθε άλλο παρά σε πολιτισμένο κράτος παραπέμπουν;

2. Ποιες ήταν οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο εργολάβος μέσω της σύμβασης που συνήφθη; Ανταποκρίθηκε σε όλες;

3. Εφόσον ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα εκ μέρους του εργολάβου και να σταματήσουν οι καθημερινές εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version