Βασιλειάδης: Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων οδηγεί σε βιώσιμες επαγγελματικές κατηγορίες

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στη Βουλή
Ο Γιώργος Βασιλειάδης στη Βουλή EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε στην Βουλή την τροπολογία για τις αλλαγές στην δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου επισημαίνοντας ότι καθιερώνεται ένας «ασφαλές περιβάλλον χρηματοδότησης» για τις ομάδες - Αντιπαράθεση με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να μην ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές.

Η αλλαγή στην δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα οδηγήσει σε «βιώσιμες επαγγελματικές κατηγορίες» και σε ένα «σοβαρό πλαίσιο» για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Ο Γ. Βασιλειάδης επισήμανε ότι ο αριθμός των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες θα καθοριστεί από την ομοσπονδία κι όχι από την Πολιτεία, ενώ παρατήρησε ότι οι αλλαγές βρίσκονται υπό την έγκριση των διεθνών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου.

Απαντώντας στις ανησυχίες για αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις από τις ομάδες μετά τις αλλαγές, ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι καθιερώνεται ένας «ασφαλές περιβάλλον χρηματοδότησης» για τις ομάδες, καθώς το σημερινό σύστημα «είναι μη βιώσιμο».

ADVERTISING

Βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Πετάτε την μπάλα» στην ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων κάθε κατηγορίας

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι φέρνει την τροπολογία αφού έχει τελειώσει το πρωτάθλημα κι «εγκλωβίζει» ιστορικές ομάδες που κατάφεραν την άνοδό τους στην ανώτερη κατηγορία στα γήπεδα, αλλά θα κληθούν να παίξουν ξανά στην ίδια κατηγορία μετά τις αλλαγές.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην ισχύσουν φέτος οι αλλαγές κι επέκριναν τον Γ. Βασιλειάδη ότι «πετάει την μπάλα» στην ΕΠΟ για τον καθορισμό του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχει σε κάθε κατηγορία.

Γ. Βασιλειάδης: Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν

Ο Γ. Βασιλειάδης απάντησε ότι όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν σε κάθε κατηγορία, ενώ σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς μόνο οι τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες των ομίλων της ερασιτεχνικής κατηγορίες θα ανέβαιναν κατηγορία.

Ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε επίσης ότι η ΕΠΟ θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία, επανέλαβε όμως την προσωπική του άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες των 10 ομάδων.

Σημείωσε ακόμα ότι καθυστέρησε την κατάθεση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, καθώς και πέρυσι η ΕΠΟ κι η Λίγκα είχαν ζητήσει οι αλλαγές να γίνουν αυτήν τη χρονική περίοδο.

«Με αυτήν την λογική οι αλλαγές δεν θα γίνουν ποτέ» παρατήρησε ο Γ. Βασιλειάδης.

Αντιπαράθεση Γ. Βασιλειάδη-Αν. Καραμανλη: «Άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα»

Ο Γ. Βασιλειάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με την βουλευτίνα της ΝΔ Άννα Καραμανλή που τον κατηγόρησε ότι «με ό,τι καταπιάνεστε δημιουργείτε πρόβλημα» σχολιάζοντας κι όσα έγιναν με τον τελικό του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι «άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα» και προκάλεσε την Αν. Καραμανλή να πει δημοσίως αν αναπολεί το παλιό καθεστώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network