Βίτσας σε FT: Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες

Press conference held by the refugee crisis management team,  in Athens, on March 3, 2016 /          ,  ,  3 , 2016
Press conference held by the refugee crisis management team, in Athens, on March 3, 2016 / , , 3 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι χιλιάδες πρόσφυγες αναμένουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 17ης Μαρτίου, ενώ κάποιοι θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα

Η πλειοψηφία των προσφύγων θα παραμείνει στην Ελλάδα έως και δύο χρόνια εκτίμησε μιλώντας στους Financial Times o υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα κάποιοι από τους μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην χώρα μας, ενώ για όσους βρίσκονται στην Ειδομένη είπε πως “οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα».

Ο κ. Βίτσας προέβλεψε επίσης ότι αναμένονται αυξημένες ροές προσφύγων όταν βελτιωθεί ο καιρός, ενώ έστρεψε τα βέλη κατά χωρών οι οποίες ενεργούν ξενοφοβικά. Όπως υπογράμμισε “μεταξύ αυτών των χωρών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».

Φωτο: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: