Βουλή: Αντιπαράθεση Τσίπρα – Τασούλα για την παρουσία βουλευτών

Βουλή: Αντιπαράθεση Τσίπρα – Τασούλα για την παρουσία βουλευτών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα Eurokinissi

Να τηρηθούν οι κανόνες για την πανδημία ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής - Χρειάζεται εμβόλιο για την υποκρισία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα μετά την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα έρχονται εφεξής στην Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Τασουλας, επισήμανε ανταπαντώντας ότι η παρουσία 300 βουλευτών ταυτόχρονα στην αίθουσα της Βουλής συνιστούν υγειονομική βόμβα. Επισήμανε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει μια πανδημία πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου όμως δεν είναι «απροσάρμοστός». Ειδικά για το θέμα του εμβολιασμού σημείωσε ότι οι βουλευτές εμβολιάστηκαν ως πολίτες όπως γίνεται σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Δήλωσε επίσης ότι η τήρηση των κανόνων για την πανδημία αποτελεί δημοκρατικό καθήκον των βουλευτών.

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως εκτός από το εμβόλιο κατά του Covid «θα ήταν χρήσιμο και ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας». Επισήμανε απευθυνόμενος στον Κώστα Τασούλα ότι «είναι πρόσχημα ο κορονοιος προκειμένου να διατηρήσετε σε καταστολή το κοινοβούλιο». Θύμισε μάλιστα ότι η κυβερνηση έκανε «lockdown με 200 κρούσματα και ανοίξατε με 3000 κρούσματα» προκειμένου να ανοίξει ο τουρισμός σχολιάζοντας σκωτικά:«Εκτός αν πρόκειται να φέρουμε τουρίστες και στην Βουλή». Αναρωτήθηκε αν «η σταδιακή παρουσία βουλευτών προκειμένου να ψηφίζουν είναι υγειονομική βομβα; Το να ψηφίζει με webex είναι υγειονομική βόμβα;». Κατέληξε λέγοντας πως «η βούλησή σας είναι να αξιοποιήσετε μια πολύ δύσκολη συνθήκη και να περισταλεί η κοινοβουλευτική λειτουργία και την δημοκρατία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα