Βουλή – LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Μετωπική Πολάκη-Γεωργιάδη

Βουλή – LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Μετωπική Πολάκη-Γεωργιάδη

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή μετά το χθεσινή διακοπή και την πρωτοφανή πρακτική του προεδρείου που έκλεισε το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη, αφαιρώντας του τον λόγο.

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, μετά τη χθεσινή διακοπή και το περιστατικό κατά την ομιλία του Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται πως, το προεδρείο της Βουλής εμπόδισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολλάκη να μιλήσει στην Βουλή για το σκάνδαλο Novartis και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας σχετικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο προεδρεύων στην διαδικασία Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ενώ αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή να διακοπή πλήρως η συνεδρίαση της Ολομέλειας για σήμερα.

Μετά τη χθεσινή διακοπή της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να ανέβει και πάλι στο βήμα της Βουλής στις 11:00 της Τρίτης προκειμένου να συνεχίσει την ομιλία του.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. και ξεκίνησε να μιλά για την υπόθεση της Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για το μέρος που αφορα΄ τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υπηρξε παρέμβαση του Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος ζήτησε από τον Παύλο Πολλάκη να τοποθετηθεί για τον αναπτυξιακό νόμο που ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης. .

Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να αποδεχτεί την παραίνεση αυτή επικαλούμενος την ελευθερία του λόγου του βουλευτή. Στην συνέχεια ο Χαράλαμπος Αθανασίου επέμεινε και τού έκλεισε το μικρόφωνο. Αντιδρώντας ο Παύλος Πολλάκης έφυγε από το βήμα και συνέχισε να μιλάει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα όπου βρίσκονταν καθήμενος ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές λέγοντας ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου λειτούργησε σε συνεννόηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να διακοπεί η ομιλία του.

Θυμίζουμε ότι η αντιπαράθεση τ αυτή έρχεται σε συνέχεια του χθεσινού επεισοδίου ανάμεσα σε Πολάκη – Γεωργιάδη στο καφενείο της Βουλής όπου παραλίγο να «πιαστούν στα χέρια».

Η διένεξη συνεχίστηκε με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να υποστηρείζει ότι εφαρμόζει τον κανονισμό της Βουλής και συγκεκριμένα τα άρθρα 77 και 81 . Ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε ότι εξυπηρετείται πολιτική σκοπιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είχε προαναγγείλει μέσω των social media την σημερινή παρέμβαση του στο κοινοβούλιο με αντικείμενο τη Novartis.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα