Βούτσης: Έρχεται νέο Πόθεν Έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο ελέγχου ενδεχομένως να έχει και «αγκάθια». Παγώνουν οι προσλήψεις 68 ειδικών φρουρών στη Βουλή.

Νέο πλαίσιο για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων και των δικαστικών προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καλώντας τους βουλευτές όλων των πτερύγων να συμβάλλουν με τις απόψεις τους.

«Ετοιμάζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο για το Πόθεν Έσχες που θα πρέπει να το συζητήσουμε» είπε στους βουλευτές ο κ. Βούτσης κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Κανονισμού της Βουλής. Μάλιστα, επισήμανε ότι το νέο πλαίσιο Πόθεν Έσχες «ενδεχομένως να έχει περισσότερα αγκάθια».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης ότι θα «παγώσει» η πρόσληψη 68 ειδικών φρουρών για να μην υπάρχουν κακόπιστα δημοσιεύματα περί πρόσληψης ημετέρων. Δεσμεύθηκε όμως ότι το ζήτημα των Ειδικών Φρουρών που χρονίζει στη Βουλή θα λυθεί στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση. «Το Σώμα αυτό δημιουργήθηκε ξαφνικά ως επιπρόσθετο δυναμικό και τώρα πρέπει και δεσμεύομαι ότι θα το κάνουμε και θα το ταχτοποιήσουμε» ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Πόθεν Έσχες Βουλευτών, Πόθεν Έσχες
SHARE: