Βούτσης: Απύθμενο θράσος από τη Χρυσή Αυγή η αποθέωση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου

Βούτσης: Απύθμενο θράσος από τη Χρυσή Αυγή η αποθέωση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου
Ο Νίκος Βούτσης, στο προεδρείο της Βουλής Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στην επίθεση που του έκανε βουλευτής της Χρυσής Αυγής - Τον επέκρινε για την αποθέωση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου τις ημέρες του Πολυτεχνείου.

«Υποχρέωσή μας ήταν η παρουσία στην δίκη της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απαντώντας στην επίθεση που του έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Βαγγέλης Καρακώστας. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η ενέργειά του να παραστεί στην δίκη της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε «σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης κι απόδοσης Δικαιοσύνης» παρατηρώντας ότι «η δημοσιότητα της δίκης αποτελεί εγγύηση κι εχέγγυο για την σωστή διεξαγωγή της».

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης επέκρινε σε υψηλούς τόνους τον Β. Καρακώστα για το εγκώμιο που έπλεξε στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Ο Ν. Βούτσης άσκησε έντονη κριτική για την «αποθέωση» του δικτάτορα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ θύμισε ότι ο Γ. Παπαδόπουλος δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με ένα «ψευδεπίγραφο» δημοψήφισμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα