Βρούτσης: Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες για τις συντάξεις

Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης
Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Εργασίας τόνισε ότι η όποια συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να είναι προϊόν διμερούς συμφωνίας.

Η όποια συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να είναι προϊόν διμερούς συμφωνίας και όχι μονομερούς, τόνισε σε δηλώσεις του στους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Έλλης Τριανταφύλλου στην εκπομπή «Σκληρό ροκ x2» στον News 24/7 στους 88,6 ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να δοθούν συντάξεις αφού είμαστε εκτός αγορών. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι το μαχαίρι θα πάει πιο βαθιά» είπε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Σχετικά με την πρόταση είσπραξης του ΕΝΦΙΑ μέσω των Δήμων δήλωσε: «Δεν συμπέσαμε με τον Τσίπρα στον ΕΝΦΙΑ. Είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση της ΝΔ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση οικονομική εξόντωση της μεσαίας τάξης.

«Οι συντελεστές βαρύτητας θα προσδιορίσουν το ύψος του ποσού που θα εισπράττουν οι Δήμοι και θα διαμορφώσουν τα δεδομένα για τον ΕΝΦΙΑ με βάση γεωγραφικά κ.ά. κριτήρια» είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας για την πρόταση της ΝΔ. «Εάν έχουμε νομοθετήσει το 2019, η μεταφορά στους Δήμους μπορεί να ισχύσει από το 2020» εξήγησε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με το ασφαλιστικό επανέλαβε την πρόταση για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αν και όπως επεσήμανε αυτό το έχει κάνει ήδη ο κ. Τσίπρας με τις εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, Ασφαλιστικό
SHARE:

24Media Network