Ξενογιαννακοπούλου: “Mάχη, για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”

Ξενογιαννακοπούλου: “Mάχη, για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Eurokinissi

Η τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης και με το οποίο " επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις".

Για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει απλήρωτες υπερωρίες και γενικότερα “επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις” κάνει λόγω σε δήλωσή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχολίασε το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζοντας πως “θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

“Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαιώνει και ενισχύει την κριτική μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις. Καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας.

Εμείς, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα