ΥΠΕΞ: Καμία πρόσκληση από την Τουρκία για επανάληψη διερευνητικών

ΥΠΕΞ: Καμία πρόσκληση από την Τουρκία για επανάληψη διερευνητικών
Σημαίες Ελλάδας και Τουρκίας Eurokinissi

Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από το τουρκικό σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή διερευνητικών επαφών, ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΞ μετά τις σχετικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση σχετικά την την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπός του Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά:

“Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας”.

Νωρίτερα ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την επανέναρξη του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις και για όλα τα ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν στις έως τώρα συνομιλίες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε οτι “ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές”.

Πρόσθεσε πως την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε επίσης οτι ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα, μετά από σχετική πρόσκληση που κατέθεσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Εντι Ράμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα