Αντιδράσεις για την επίδειξη μόδας μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα – Η δήλωση Μενδώνη

Διαβάζεται σε 1'
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο AP @Kirsty Wigglesworth

Την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στηλιτεύει με δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση για την πραγματοποίηση επιδείξεως μόδας χθες, Σάββατο (17/02), στο Βρετανικό Μουσείο και μάλιστα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ανάμεσα σε αυτούς που στηλίτευσαν την εν λόγω διοργάνωση του Βρετανικού Μουσείου είναι και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία κάνει λόγο για μηδενικό σεβασμό στα αριστουργήματα του Φειδία καθώς και για ευτελισμό των οικουμενικών αξιών που εκπέμπει το μνημείο.

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία.

Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα