Ειρήνη Παπά: Ιστορικό ντοκουμέντο – Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Χαμένοι Άγγελοι”

Ειρήνη Παπά: Ιστορικό ντοκουμέντο – Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Χαμένοι Άγγελοι”
Από την ταινία "Χαμένοι Άγγελοι" ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν αυτός που πίστεψε τόσο σε αυτήν και την οδήγησε στη Φίνος Φιλμς, όπου το 1948 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου στο πλευρό του Χρήστου Τσαγανέα και της Σμαρούλας Γιούλη.

Η Ειρήνη Παπά ήταν φύσει και θέσει αντισυμβατική σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνιδα. Από μικρή δε δίσταζε να πηγαίνει αντίθετα στο κατεστημένο. Αρνιόταν να μπει σε καλούπια ακόμη και σαν σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μαθήτρια του Ροντήρη, της Παξινού και του Γληνού, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει “ψεύτικο” το σύστημα υποκριτικής των μεγάλων τραγωδών της εποχής. Τελειόφοιτη πια της σχολής, “τόλμησε” να πει παίξει στην ιστορική επιθεώρηση των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Άνθρωποι… Άνθρωποι», στη Λυρική Σκηνή. Ήταν το 1948, μόλις 22 ετών και ήταν η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο.

Ο Σακελλάριος ήταν αυτός που πίστεψε τόσο σε αυτήν και ακολούθως την οδήγησε στη Φίνος Φιλμς, όπου το 1948 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου στο πλευρό του Χρήστου Τσαγανέα και της Σμαρούλας Γιούλη.

Στο twitter αλιεύσαμε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για την Ειρήνη Παπά. 22 χρόνων, το 1948, υποδύεται τη μοιραία γυναίκα στο Χαμένοι Άγγελοι του Νίκου Τσιφόρου για τη Finos Film. Κι εδώ η πρώτη σκηνή που εμφανίζεται με τον Χρήστο Τσαγανέα ενώ τους υποδέχεται ο Περικλής Χριστοφορίδης.

Η ταινία αυτή ήταν από τις πρώτες και μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Φίνος Φιλμ. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 1948. Έκοψε 107.508 εισιτήρια και κατατάχθηκε στην 1η θέση ανάμεσα σε 8 ταινίες της ίδιας σεζόν.

Στην ίδια ταινία, ο Μανώλης Χιώτης εμφανίζεται να παίζει το τρίχορδο μπουζούκι του συνοδευόμενος από λαϊκή ορχήστρα και ερμηνεύει το τραγούδι «Εσύ ’σαι η αιτία που υποφέρω» χωρίς τη Μαίρη Λίντα με την οποία έγινε γνωστό.

Δείτε φωτογραφίες από την ταινία “Χαμένοι Άγγελοι”

"Χαμένοι Άγγελοι" με Ειρήνη Παπά ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Φωτογραφίες ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα