Ο Ευθύμης Χαλκίδης είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που παίζουν στην ταινία των Αντετοκούνμπο

Ο Ευθύμης Χαλκίδης είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που παίζουν στην ταινία των Αντετοκούνμπο
Κωνσταντίνος Λέπουρης

"Για μένα ο Γιάννης είναι κάτι παραπάνω από μπασκετμπολίστας, σουπερστάρ, πρωταθλητής. Είναι ένα σύμβολο, ένας ήρωας".

Τον Ευθύμη Χαλκίδη ίσως να τον ήξερες μέχρι σήμερα (και) ως τον “αριστερό Γρηγόρη” της σειράς της ΕΡΤ “Τα καλύτερά μας χρόνια”, αλλά από τις 24 Ιουνίου, τη μέρα που έκανε την πρεμιέρα του το “Rise: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο”, σου ξανασυστήνεται, λίγο πιο μπασκετικός αυτήν τη φορά.

Ο νεαρός ηθοποιός είναι ένας απ’ τους μόνο τρεις Έλληνες που παίζουν στην ταινία της Disney+, που έχει στόχο να δείξει την πορεία του Γιάννη απ’ την Ελλάδα ως το NBA και από εκεί στην κορυφή. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης ο ίδιος, μετρούσε ήδη μερικές πολύ σημαντικές συμμετοχές στον κινηματογράφο (“Ποιος, ποιος θα φαγωθεί”, “Army Baby”) και στο θέατρο (Αντιγόνη”, “Ματίας ο πρώτος”), προτού του χτυπήσει την πόρτα η μεγάλη παραγωγή της Disney.

Εκδηλωτικός και ορμητικός στην κουβέντα που κάναμε, μας εξήγησε λίγα πράγματα παραπάνω για τον ρόλο του, μεταδίδοντάς μας τη χαρά και τον ενθουσιασμό του, που δεν προσπάθησε στιγμή να κρύψει.

Ποιον χαρακτήρα υποδύεσαι;
Ο χαρακτήρας μου είναι ο Χάρης Ελευθερίου, ένας νέος manager που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο του αθλητικού management και έχει την τύχη να κλείσει ως πρώτο του πελάτη τον Γιάννη. Ταπεινός και εργατικός, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για ολόκληρη την οικογένεια των Αντετοκούνμπο μέχρι το τελικό μεγάλο στοίχημα, το draft του 2013 στο NBA.

Το ζητούμενο ήταν να πλαστεί ένας χαρακτήρας που να αποπνέει τιμιότητα και καλοσύνη, είναι και αυτός ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του, ξέρει από μπάσκετ, έχοντας σπουδάσει και περάσει από πολλά πόστα.

Αρχείο Ευθύμη Χαλκίδη

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου;
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η ιστορία που κουβαλάει ήταν ο λόγος που άρχισα να βλέπω μπάσκετ φανατικά, για εμένα είναι κάτι παραπάνω από μπασκετμπολίστας, σουπερστάρ, πρωταθλητής. Είναι ένα σύμβολο, ένας ήρωας.

Έτυχε να τον δω δύο χρόνια πριν, ακριβώς κάτω από το σπίτι μου, έμενα Ζωγράφου τότε, Δαβάκη, Πίνδου και Χρυσίππου γωνία και γυρνώντας από το super market βλέπω μπροστά μου ένα τεράστιο αυτοκίνητο και από μέσα να βγαίνει ο Γιάννης με τον Θανάση, δίνοντας κάτι σακούλες με τρόφιμα σε έναν γείτονα.

Έμεινα κόκκαλο. Ένιωσα σα να είμαι 10 χρονών παιδάκι που βλέπει ξαφνικά μπροστά του… τι να σου πω, τον Spiderman. Από ντροπή και διακριτικότητα δεν πήγα να τον χαιρετήσω, μου είχαν κοπεί τα πόδια και έτρεξα πάνω στο σπίτι και είπα στην κοπέλα μου σχεδόν κλαίγοντας “Ο Γιάννης!! Είναι κάτω!! Κάτω από το σπίτι μας!!! Ο Αντετοκούνμπο!!!”. Μου είπε να κατέβω να του μιλήσω, αλλά ντρεπόμουν και δεν πήγα.

Τρεις μήνες αργότερα με πήραν τηλέφωνο από το casting ώστε να με ρωτήσουν αν θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω στην ταινία που θα γύριζε η Disney για τη ζωή του.

Απερίγραπτη η χαρά μου. Είχα δύο εβδομάδες καιρό ώστε να προετοιμάσω τρεις σκηνές που μου είχαν δώσει για την οντισιόν και κάπως έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα και πολλά περνούσαν και οι μέρες… και λέω “Εντάξει και μέχρι εδώ που φτάσαμε, καλά είναι”. Έχω γυρίσει σπίτι από τη δουλειά και μου έχει κολλήσει να πάω να αγοράσω τα καινούργια Zoom Freak (τα signature παπούτσια του Γιάννη), αλλά σκεφτόμουν “Άσε τώρα, ας μην τα πάρω, γιατί θα θυμάμαι το casting και θα στεναχωριέμαι… Είναι και λίγο ακριβά… Δεν παίζω και μπάσκετ…”, ε και εκεί, 9 το βράδυ, χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνω πως πήρα τη δουλειά. Πανηγύρι στο σπίτι.

Η διαδικασία των γυρισμάτων μίας τόσο μεγάλης παραγωγής ήταν κάτι το οποίο δεν είχα ξαναβιώσει. Στην αρχή είχα πολύ άγχος και μεγάλη έγνοια για να τα πάω καλά, αλλά αργότερα σκεπτόμενος ότι δεν έχει σημασία να τα πάω εγώ καλά, αλλά να αποτυπωθεί αυτή η όμορφη ιστορία, μου έφυγε το άγχος και απόλαυσα την όλη διαδικασία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ευγένεια με την οποία μας αντιμετώπιζε ο σκηνοθέτης και ο σεβασμός που έδειχνε απέναντί μας, αλλά και σε όλο το crew. Αντιμετώπιζε όλους τους συντελεστές ισάξια, πράγμα που δυστυχώς δεν έχω δει να συμβαίνει συχνά. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για την εργασιακή μας νοοτροπία να είμαστε εμψυχωτικοί και η ισότητα να θεωρείται κάτι δεδομένο, ώστε το κάθε μέλος της ομάδας να δίνει το 100% του εαυτού του.

Κωνσταντίνος Λέπουρης

Καθότι η ιστορία είναι πολύ πρόσφατη, φαντάζομαι (και ελπίζω) ότι ο χαρακτήρας σου θα ζει. Προσπάθησες να έρθεις σε επαφή μαζί του προκειμένου να πάρεις ιδέες για τον ρόλο σου ή τον έχτισες όλο απ’ το μηδέν;
Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για την οντισιόν, προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον πραγματικό του manager τον Γιώργο Πάνου, αλλά δεν τα κατάφερα. Μέσα από πολύ ψάξιμο, δηλαδή, είχα καταφέρει να βρω το τηλέφωνο του, αλλά στο τέλος ντράπηκα και δεν τον κάλεσα. Πέρασα αρκετό χρόνο στις γειτονιές του Γιάννη, όμως και μελέτησα ό,τι μπορούσα να βρω στο Internet.

Τελικά τον συνάντησα σε ένα γύρισμα τον κ. Πάνου και τον βομβάρδισα με ερωτήσεις. Ήταν ευγενέστατος, πολύ φιλικός και έμαθα πολλά πράγματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ιστορία του με την οικογένεια των Αντετοκούνμπο.

Τι ομάδα εισαι στο NBA;
Μου αρέσει το θέαμα του NBA γενικά, εννοείται πως είμαι με τους Μπακς, δε χωράει συζήτηση, αλλά δε γίνεται να μην απολαύσεις τον Curry ή τον Durant, τον Kyrie, τον Luka και τόσους άλλους.

Στην Ελλάδα είμαι ΑΕΚ, παντού, μέχρι και στο ping pong και ας χάνουμε, δεν πειράζει, αρκεί να χάνουμε θριαμβευτικά.

Διαβάζοντας το σενάριο, ποιο κατέληξες να πιστεύεις ότι είναι το πιο εκπληκτικό στοιχείο πάνω στον Γιάννη;
Η αγάπη του για την οικογένεια και η αγάπη της οικογένειας προς αυτόν. Νομίζω εκεί βρίσκεται η πιο μεγάλη δύναμη. Να έχεις ανθρώπους γύρω σου που να τους αγαπάς και να σε αγαπούν. Ναι, φυσικά υπάρχει η σκληρή δουλειά, το πείσμα, το ταλέντο. Ο πραγματικός αγώνας που θρέφει τον άνθρωπο, τον εξυψώνει, είναι η αγάπη.

Αρχείο Ευθύμη Χαλκίδη


Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;
Μόλις ολοκλήρωσα τα γυρίσματα μίας πολωνικής ταινίας μεγάλου μήκους που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νίσυρο σε σκηνοθεσία Andrzej Jakimowski.

Η πλοκή βασίζεται πάνω στη βιογραφία ενός Πολωνού φωτογράφου ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά στη Νίσυρο για να λύσει ένα θέμα κληρονομιάς ενός χωραφιού που του κληροδοτεί ένας συγγενής.

Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στο ηφαίστειο της Νισύρου, όπου βρίσκεται και το εν λόγω χωράφι, σε ένα πολύ ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό τοπίο. Κάτω από έναν αφόρητο ήλιο, τριγυρισμένος από τα βουνά και τις λευκοκίτρινες ελαφρόπετρες, ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει σταδιακά τον εαυτό του. Ο ρόλος μου σε αυτήν την ταινία είναι o δικηγόρος του ήρωα, ένας ντόπιος, ελαφρών ηθών τύπος που προσπαθεί να φάει το οικόπεδο του πελάτη του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα