Οι ταινίες της εβδομάδας: Το camp του “Οίκου Gucci” και 5 (!) νέες ελληνικές ταινίες

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το camp του “Οίκου Gucci” και 5 (!) νέες ελληνικές ταινίες

Κάθε Πέμπτη ο Θοδωρής Δημητρόπουλος βλέπει και σχολιάζει τις νέες ταινίες στις αίθουσες.

Η ελληνική διανομή σε απόλυτη αρμονία προσφέρει ξαφνικά πέντε(!) νέες ελληνικές ταινίες στο διάστημα της ίδιας εβδομάδας, σε μια περίοδο όπου έτσι κι αλλιώς οι νέες ταινίες κατεβάζουν ρολά με τρομακτική ταχύτητα. Τα εισιτήρια είναι κάθε ΠΣΚ και πιο χαμηλά από το προηγούμενο, καθαρά εμπορικές παραγωγές α λα “Karditsa Forever” δεν φτάνουν ούτε τα 5,000 εισιτήρια, σινεφίλ προτάσεις με δυνατές κριτικές και μεγάλα ονόματα δεν συγκινούν το κοινό (η “Εξουσία του Σκύλου” της Τζέιν Κάμπιον δεν έφτασε ούτε τα 2.500 εισιτήρια τετραημέρου, η “Μπενεντέτα” του Πολ Βερχόφεν ούτε τις 2,000).

Σε αυτό το κλίμα, αναμένουμε με μεγάλη περιέργεια να δούμε πώς θα κινηθούν οι -στα χαρτιά εμπορικότατες- κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας: Το γεμάτο σταρ και ιντερνετικό σούσουρο “Οίκος Gucci” με Άνταμ Ντράιβερ και Lady Gaga, το νέο ντισνεϊκό κινούμενο σχέδιο “Ενκάντο” για όλη την οικογένεια, αλλά και το ελληνικό “Λούγκερ” με την δραματική ιστορία ανόδου και πτώσης μιας οικογένειας πετρελαιοπαραγωγών στην μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Οι κυκλοφορίες της εβδομάδας:

Ο Οίκος Gucci

(“House of Gucci”, Ρίντλεϊ Σκοτ, 2ω37λ)

Όταν η αουτσάιντερ, ταπεινών καταβολών Πατρίσια, παντρεύεται και γίνεται μέλος της οικογένειας Γκούτσι, η φιλοδοξία της έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή αποκαθήλωση καθώς ο Οίκος Gucci παραδίδεται σε ένα σπιράλ προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης και αίματος. Μια απίστευτη ιστορία που ξετυλίγεται στη διάρκεια τριών δεκαετιών, παιγμένη από ένα all-star καστ και γυρισμένη από τον ακούραστο Ρίντλεϊ Σκοτ στη δεύτερή του ταινία το φετινό φθινόπωρο.

Μετά την έξοχη (και αδίκως αποτυχημένη στα ταμεία) “Τελευταία Μονομαχία”, ο Σκοτ συνεργάζεται κι εδώ με τον Άνταμ Ντράιβερ, όμως τα φώτα πέφτουν στην Lady Gaga που κατά τα φαινόμενα παραδίδει ίσως και την camp ερμηνεία της χρονιάς. Μαζί τους, οι Αλ Πατσίνο, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέρεμι Άιρονς κι ο Τζάρεντ Λίτο που χάρη σε ένα βαρύ μακιγιάζ παίζει για κάποιο λόγο έναν άνθρωπο που δεν του μοιάζει στο παραμικρό.

Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός

(“Encanto”, Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Σαρίς Κάστρο Σμιθ, 1ω39λ)

Ένα μικρό κορίτσι που ζει με κάπου στα βουνά της Κολομβίας, δυσκολεύεται με το γεγονός πως είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μαγική δύναμη. Όταν διαπιστώσει πως η μαγεία που περιβάλλει το Ενκάντο κινδυνεύει, θα πρέπει να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή- κι ας μην διαθέτει δυνάμεις.

Το σκηνοθετικό τιμ του “Zootopia” και του “Μαλλιά Κουβάρια” συνεργάζεται στη σύνθεση της μουσικής και στην ιστορία με τον Λιν-Μανουέλ Μιράντα του “Χάμιλτον”, ο οποίος φέτος έχει δημιουργική εμπλοκή σε τέσσερα φιλμ. (Το “tick, tick… Boom!” μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix.) Το αποτέλεσμα είναι η φετινή πρόταση κινουμένων σχεδίων της Disney για την επερχόμενη περίοδο των γιορτών.

Λούγκερ

(Κώστας Χαραλάμπους, 2ω7λ)

Στα κομβικά χρόνια της νεότερης Ελλάδας που ακολουθούν την Κατοχή και φτάνουν μέχρι την αρχή των ‘80s και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμε την περιπετειώδη πορεία μιας οικογένειας, η οποία θα ξεκινήσει φτωχή και θα γίνει πάμπλουτη. Ο πλούτος όμως δεν φέρνει την ευτυχία. Η ενασχόληση της οικογένειας Αγγελιδάκη με τα πετρέλαια θα φέρει τον πλούτο, μαζί όμως θα φέρει τη διαφθορά και τις διαρκείς έριδες, με φόντο μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Σε σκηνοθεσία Κώστα Χαραλάμπους του “Δεμένη Κόκκινη Κλωστή”, με τους Τάσο Νούσια, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκο Λίτση.

Κυκλοφορούν Επίσης

Πράσινη Θάλασσα: Η Άννα, μια γυναίκα χωρίς μνήμη, βρίσκει στήριγμα στην ταβέρνα του μοναχικού Ρούλα όπου μέσα από τη μαγειρική, ξυπνούν αναμνήσεις της. Η Αγγελική Αντωνίου (“Οι Άγνωστοι Αθηναίοι”) διασκευάζει το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου “Για να Δει τη Θάλασσα” με πρωταγωνιστές την πάντα εξαιρετική Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη.

Ένας Ήσυχος Άνθρωπος: Ένας φιλήσυχος οινοποιός ζει απομονωμένος στο νησί μαζί με την κόρη του, όταν όμως πέφτει θύμα ομηρίας θα δει όλες τις ισορροπίες να αλλάζουν. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον εγκληματία, θα ξεπεράσει τα όριά του. Συμπαθές σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Τάσο Γερακίνη. Αγωνιώδες κοινωνικό δράμα που φλερτάρει με τη συνοριακή αισθητική του γουέστερν χωρίς όμως να ξεπερνάει το σχηματικό και το αναμενόμενο.

Μικρά Όμορφα Άλογα: Ύστερα από την On demand online κυκλοφορία της ταινίας πέρσι την άνοιξη, το νέο φιλμ του Μιχάλη Κωνσταντάτου (“Luton”) κυκλοφορεί και στις αίθουσες. Ο Δημήτρης Λάλος κι η Γιώτα Αργυροπούλου παίζουν ένα ζευγάρι που δυσκολεύεται να συμβιβάσει τη ζωή που έχει, με τη ζωή που θέλει, φτάνοντας ακόμα να υποδύονται ρόλους στην καθημερινότητά τους. Ζουν προσωρινά (;) σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη περιμένοντας τη στιγμή που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα. Όμως τα σχέδια δεν αποδίδουν και το ψέμα αρχίζει να τους περικυκλώνει. Μια σεναριακά ισχνή και τελικά μάλλον αμήχανη ματιά στη σημερινή ασφυκτική κοινωνική συνθήκη, με ταξικές προεκτάσεις, καλές ερμηνείες αλλά ιδέες που μένουν σε ένα πρώτο επίπεδο.

Κλαδί στη Φωτιά: Μητέρα και κόρη μετακομίζουν στην Αθήνα από την επαρχία, όμως ένα οικογενειακό σκάνδαλο τις ακολουθεί παντού, ακόμα και δεκαετίες μετά. Κοινωνικό δράμα μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα