Όσκαρ 2021: Κόκκινο χαλί με αποστάσεις και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Όσκαρ 2021: Κόκκινο χαλί με αποστάσεις και εντυπωσιακές εμφανίσεις
Η Carey Mulligan AP

Αποστάσεις, μάσκες, σελφ τεστ, και εκλεκτοί καλεσμένοι. Τα Όσκαρ φέτος είχαν ένα εντελώς διαφορετικό κόκκινο χαλί, αλλά και πολυεθνική εκπροσώπηση στις "μεγάλες" κατηγορίες. Όλα τα "λεφτά" ο 7χρονος Άλαν Σ. Κιμ.

Η φετινή 93η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ δεν έχει σχέση με καμία άλλη τελετή. Σελφ τεστ, πανδημία, μάσκες, λίγοι παρόντες και ο Steven Soderbergh που ανέλαβε τη σκηνοθεσία της μεγάλης βραδιάς έχει υποσχεθεί ότι η τελετή θα θυμίζει περισσότερο ταινία παρά event.

Οι υποψήφιοι που δε θα βρεθούν δια ζώσης στο Λος Άντζελες θα συντονιστούν μέσα από Oscar hubs που έχουν στηθεί σε όλο τον κόσμο, και οι νικητές θα εστιάσουν σε ιστορίες αγάπης για το σινεμά στις ευχαριστίες τους, αντί για μεγάλες λίστες ονομάτων.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σελφ τεστ.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δυο γυναίκες φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, η Κινέζα Κλόι Ζάο για το “Nomadland: Η χώρα των νομάδων”, και η Εγγλέζα Έμεραλντ Φένελ για το “Promising Young Woman”.

Αυξημένοι είναι και οι μη λευκοί υποψήφιοι, μετά την κατακραυγή των περασμένων ετών. Μάλιστα, εννιά από τους 20 υποψηφίους στις τέσσερις κατηγορίες υποκριτικής δεν ανήκουν στην λευκή φυλή. Πακιστανο-βρετανός ο Ριζ Άχμεντ, Νοτιοκορεάτες ο Στίβεν Γιόν και η Γιούν Γιό-Τσάνγκ, Ουγκαντιανο-βρετανός ο Ντάνιελ Καλούγια, και Αφροαμερικανοί η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άντρα Ντέι, ο Λέζλι Όνταμ Τζούνιορ, ο Λακίθ Στάνφιλντ και ο μακαρίτης Τσάντουικ Μπόουζμαν.

Steven Yeun και Joana Pak AP

Παρόντες στην τελετή είναι μόνο οι υποψήφιοι και οι παρουσιαστές των επί μέρους βραβείων, χωρίς να υπάρχει και φέτος κεντρικός παρουσιαστής. Καθένας εξ αυτών μπόρεσε να φέρει αυστηρά και μόνο έναν συνοδό/ καλεσμένο, με τους παρόντες να μπαίνουν στην αίθουσα “κατά κύματα”.

Παρά την πανδημία πάντως, φέτος είχαμε κόκκινο χαλί, και κατά τη γνώμη μας τις εντυπώσεις έκλεψε ο μικρός Alan S. Kim από το Μινάρι και φυσικά η υπέροχη Έμεραλντ Φένελ.

H Emerald Fennell AP

Thomas Vinterberg και Helene Reingaard Neumann AP

O Steven Yeun AP

H Tiara Thomas AP

O Colman Domingo AP

H Celeste Waite AP

Mariqueen Maandig Reznor και Trent Reznor AP

Maria Bakalova AP

H Glenn Close AP

Ο Leslie Odom Jr στην τελετή των Όσκαρ AP

Regina King και Andra Day AP

Alan S. Kim και Vicky Kim AP

Lee Isaac Chung και Valerie Chung AP

O Shaka King AP

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα