Όσκαρ 2021: Στην Φράνσις ΜακΝτόρμαντ το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου

Όσκαρ 2021: Στην Φράνσις ΜακΝτόρμαντ το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου
H Frances McDormand Chris Pizzello/Invision/AP

Ανατροπή στα Όσκαρ 2021, με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ να κερδίζει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Μεγάλο φαβορί θεωρείτο η Βάιολα Ντέιβις, η οποία δεν τα κατάφερε.

Στην Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για τη συμμετοχή της στην ταινία “Nomadland” – η οποία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας – δόθηκε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η νίκη ήταν μεγάλη ανατροπή, καθώς θεωρείτο “αουτσάιντερ”, με την Βάιολα Ντέιβις να αποτελεί το μεγάλο φαβορί ως πρωταγωνίστρια της ταινίας “Ma Rainey’s Black Bottom”.

Κάθε υποψήφια στην κατηγορία είχε κερδίσει από ένα σημαντικό βραβείο όμως ανάμεσα σε αυτές οι μόνες των οποίων οι νίκες προήλθαν από ψηφοφόρους που ψηφίζουν και στα Όσκαρ ήταν η Βάιολα Ντέιβις για το “Ma Rainey’s Black Bottom” (πήρε το SAG των Ηθοποιών) και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το “Nomadland” (πήρε το βρετανικό BAFTA). ρδίσει ξανά η ΜακΝτόρμαντ, που λογικά δε θα πανηγυρίσει καν.

Η ΜακΝτόρμαντ είχε κερδίσει ξανά πολύ πρόσφατα. Από την άλλη, η Βάιολα Ντέιβις, με μια εντυπωσιακά θεατρική ερμηνεία είχε μπει πλήρως στην καρδιά του φιλμ και το απογείωσε. Θα ήταν μια φανταστική νικήτρια- δεδομένου ειδικά πως θεωρείται μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς του σύγχρονου Αμερικάνικου σινεμά, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ Α’ Ρόλου.

Όσκαρ 2021: Υποψηφιότητες για Α’ Γυναικείου Ρόλου

Βαιόλα Ντέβις – Ma Rainey’s Black Bottom

Άντρα Ντέι -The United States vs Billie Holiday

Βανέσα Κίρμπι – Pieces of a Woman

Φράνσις Μακντόρμαντ – Nomadland

Κάρεϊ Μάλιγκαν – Promising Young Woman

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα