Thirteen Lives: Η προ τετραετίας διάσωση “θαύμα” στην Ταϊλάνδη έγινε ταινία

Thirteen Lives: Η προ τετραετίας διάσωση “θαύμα” στην Ταϊλάνδη έγινε ταινία
Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο Κόλιν Φάρελ και ο Τομ Μπέιτμαν, οι οποίοι υποδύονται Βρετανούς διασώστες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διάσωση του 2018. METRO GOLDWYN MAYER PICTURES

Στις 29/7 θα γίνει στις ΗΠΑ η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας που φέρνει στη μεγάλη οθόνη την άνευ προηγουμένου διάσωση 12 αγοριών και του προπονητή τους, στη σπηλιά Tham Luang της Ταϊλάνδης.

Τον Ιούλιο του 2018 όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε επί τρεις ημέρες, την επιχείρηση διάσωσης 12 παιδιών, μελών ποδοσφαιρικής ομάδας και του 25χρονου προπονητή τους, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί επί 18 ημέρες, σε σπηλιά της Ταϊλάνδης. Επιστρατεύτηκαν οι κορυφαίοι διασώστες όλου του κόσμου, για να γίνει αυτό που περιγράφηκε ως θαύμα. Βλέπετε, δεν είχε γίνει ποτέ άλλοτε κάτι ανάλογο.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, μεγάλο στούντιο του Hollywood είχε σπεύσει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της απίστευτης ιστορίας. Την παραγωγή ανέλαβαν τα Amazon Studios και η πρεμιέρα θα γίνει στις ΗΠΑ, στις 29 Ιουλίου. Ο τίτλος είναι Thirteen Lives και πρωταγωνιστές ο Κόλιν Φάρελ, ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο Τζόελ Έτζρτον κ.α. Tη σκηνοθεσία ανέλαβε ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ρον Χάουαρντ.

Για την ιστορία, οι Φάρελ και Μόρτενσεν προετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους, δουλεύοντας με πραγματικούς δύτες, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης. Έμαθαν τεχνικές κατάδυσης σε σπηλιές και όσα χρειάζονταν να ‘δανειστούν’ από τις προσωπικότητες των Τζον και Ρίτσαρντ Στάντον. Για λόγους ασφαλείας, δεν έγιναν γυρίσματα στην σπηλιά Tham Luang. Αναδημιουργήθηκε ωστόσο, στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στούντιο, με τον σκηνοθέτη να δηλώνει ότι “σίγουρα ήταν ένας άθλος”.

Ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Χεντ είχε καλύψει για το BBC τη διάσωση. Επέστρεψε στο μέρος όπου έγιναν όλα φέτος και επισκέφτηκε τον ‘Titan’, παρατσούκλι του Chanin Vibulrungruang, δηλαδή του μικρότερου σε ηλικία εκ των εγκλωβισμένων. Όπως λέει το όνειρο του είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Λέει πως “στην αρχή, μετά τη διάσωση ήταν δύσκολα τα πράγματα. Έπρεπε να προσαρμοστώ σε πολλά, γιατί πια με γνώριζαν πολλοί άνθρωποι. Δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Ένιωθα ένταση κάθε φορά που ήμουν μπροστά σε κάμερα ή κάποιος μου έπαιρνε συνέντευξη. Τώρα συνήθισα και ξέρω πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι”. Ο προπονητής της ομάδας είπε πως είναι υπερήφανος για τους παίκτες του “εκ των οποίων κάποιοι διεκδικούν τα όνειρα τους και θέλουν να παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Ορισμένοι αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο των πρωταθλημάτων μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα