Eurovision 2022: Σε εξέλιξη ο Β’ Ημιτελικός με την Κύπρο

Eurovision 2022: Σε εξέλιξη ο Β’ Ημιτελικός με την Κύπρο
Η Ανδρομάχη - Κύπρος 2022 EBU / NATHAN REINDS

Σε εξέλιξη είναι ο Β' ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η σειρά εμφάνισης και η θέση στην οποία διαγωνίζεται η Κύπρος με την Ανδρομάχη.

Στο Τορίνο χτυπάει φέτος από τις 10 έως τις 14 Μαΐου ο παλμός της Eurovision μετά την εκρηκτική εμφάνιση –και νίκη– του συγκροτήματος Maneskin με το “Zitti e Buoni”, που έκανε όλη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς του.

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη φάση του διαγωνισμού της Eurovision 2022 και η σκηνή του Pala Olimpico υποδέχεται τις 18 χώρες, ανάμεσά τους και την Κύπρο, οι οποίες συμμετέχουν στον Β’ Ημιτελικό του 66ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Eurovision 2022 – Στην 9η θέση του Β’ ημιτελικού η Κύπρος

Με το τραγούδι “Ela” διαγωνίζεται η Κύπρος στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Στη σκηνική της παρουσία η Ανδρομάχη εμφανίζεται σαν την Αφροδίτη μέσα από τα κύματα, δίνοντας μια ιδιαίτερη κομψότητα στη σκηνή.

Στην εμφάνισή της βλέπουμε μία τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι επάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορεύτριες και ταυτόχρονα προβάλλονται γραφικά.

Το “Ela” είναι ένα κομμάτι σε έντονο έθνικ ύφος, το οποίο περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο, ενώ αποτελεί δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Eurovision 2022: Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες της Ανδρομάχης

Η Ανδρομάχη - Κύπρος 2022 EBU / NATHAN REINDS

Eurovision 2022 - Κύπρος EBU / NATHAN REINDS

Η Ανδρομάχη - Κύπρος 2022 EBU / NATHAN REINDS

Eurovision 2022: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό

Δεκαοχτώ χώρες διαγωνίζονται το βράδυ της Πέμπτης στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision διεκδικώντας το εισιτήριο για τη βραδιά του Τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

Στον Β’ Ημιτελικό εμφανίζεται η Κύπρος στην 9η θέση, ενώ η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου.

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό:

  1. Φινλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Σερβία
  4. Αζερμπαϊτζάν
  5. Γεωργία
  6. Μάλτα
  7. Σαν Μαρίνο
  8. Αυστραλία
  9. Κύπρος
  10. Ιρλανδία
  11. Βόρεια Μακεδονία
  12. Εσθονία
  13. Ρουμανία
  14. Πολωνία
  15. Μαυροβούνιο
  16. Βέλγιο
  17. Σουηδία
  18. Τσεχία

Οι σχολιαστές της Eurovision 2022

Όπως γράφει ο ogaegreece, η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Όσο για το ποιος θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας, αυτή δεν είναι άλλη από την περσινή εκπρόσωπο της χώρας μας, Στεφανία Λυμπερακάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα