Måneskin: Ποιοι είναι οι Ιταλοί που κατέκτησαν την Eurovision 2021

Måneskin: Ποιοι είναι οι Ιταλοί που κατέκτησαν την Eurovision 2021
Οι Maneskin με το τρόπαιο της Eurovision ανά χείρας AP

Ποια είναι η ιταλική pop rock μπάντα που κατάφερε το Σάββατο να νικήσει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Η Ιταλία με τους Måneskin είναι η μεγάλη νικήτρια του 65ου διαγωνισμού της Eurovision, που διεξήχθη το Σάββατο στην Ολλανδία.

Η εκρηκτική εμφάνιση των μελών του ιταλικού ποπ-ροκ συγκροτήματος με το κομμάτι “Zitti e Buoni”, κέρδισε τους Ευρωπαίους που τους έστειλαν στην πρώτη θέση του μεγάλου τελικού.

Måneskin: Πώς ξεκίνησαν

Αποτελούμενοι από τον τραγουδιστή Νταμιάνο Νταβίντ, την μπασίστρια Βιτόρια Ντε Αντζέλις, τον κιθαρίστα Τομάς Ράτζι και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο, οι Maneskin γνωρίζονταν από το γυμνασίου.  Δεν ήταν όμως παρά το 2015 όταν άρχισαν να παίζουν μαζί.

To όνομά τους, Måneskin, είναι δανέζικο και σημαίνει φεγγαρόφως.

Θα περνούσαν δύο χρόνια πριν καταφέρουν να κερδίσουν το ιταλικό κοινό με την εμφάνισή τους στο talent show X Factor της Ιταλίας, όπου το 2017 κατέκτησαν την δεύτερη θέση.  Η μεγάλη τους επιτυχία όμως, ήρθε με το τραγούδι Morirò da Re, θα πεθάνω σαν βασιλιάς.

Οι Måneskin μετά το X-Factor

To 2018 η μπάντα κυκλοφόρησε το κομμάτι Torna a Casa που έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το τραγούδι  μιλάει για τη Μαρλένα, ένα κορίτσι που πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του.

“Η Μαρλένα είναι η εικόνα που έχουμε για την νεότητα”, είχαν δηλώσει σε συνέντευξή τους στην ιταλική Vogue. Όπως λένε αντλούν έμπνευση από τις συναυλίες και την διάδρασή τους με τον κόσμο. Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Il ballo della vita, Ο χορός της ζωής.

Måneskin: Το 2021 και η Eurovision

Το 2021 φαίνεται πως είναι μία πολύ καλή χρονιά για τους Maneskin. Πέρα από την μεγάλη τους νίκη στην Eurovision, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, Teatro d’ira, Το θέατρο της οργής.

Κυκλοφόρησαν επίσης την επιτυχία Vent’anni, Είκοσι Χρόνια, ενώ φωτογραφήθηκαν γυμνοί από τον Ολιβιέρο Τοσκάνι. Όπως είπαν ήθελαν να εκφράσουν ελευθερία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα