Η ωραία Πενέλοπε, ο χαρισματικός Πέδρο, και η θηλή με το γάλα

Η ωραία Πενέλοπε, ο χαρισματικός Πέδρο, και η θηλή με το γάλα
Σκηνή από την νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ "Παράλληλες μητέρες" /

Προσωρινός σάλος στο διαδίκτυο με την αφίσα της ταινίας "Παράλληλες μητέρες" του Αλμοδόβαρ, που διαγωνίζεται στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Απομένουν ακόμη τρείς μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 78ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Τέσσερις, μέχρι την στιγμή όπου θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι των φετινών Χρυσών Λεόντων. Κι ο πρόεδρος Μπονγκ Τζουν-Χο (ο οσκαρικός σκηνοθέτης των «Παράσιτων» απ’ την Ν. Κορέα) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της (γυναικοκρατούμενης, παραδόξως) κριτικής επιτροπής θα κληθούν να επιλέξουν τους καλύτερους ανάμεσα σε ταινίες σαν το «Η δύναμη του σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, το βιογραφικό «Σπένσερ» του Πάμπλο Λαραΐν με την (καλή, λένε) Κρίστεν Στιούαρτ, ή την «Χαμένη κόρη» με το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλεναλ και πρωταγωνίστρια την εξαιρετική και πάλι Ολίβια Κόλμαν.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις 21 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία του κυρίως διαγωνιστικού προγράμματος, και μάλιστα εκείνη που σήκωσε την αυλαία της διοργάνωσης, είναι και η νέα δημιουργία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ο λόγος, για τις «Παράλληλες μητέρες», ένα φεμινιστικό μελόδραμα με μια έξοχη, ως λέγεται, Πενέλοπε Κρουζ στον ρόλο της ώριμης Τζάνις που γίνεται μια ενθουσιασμένη ανύπαντρη μητέρα και γνωρίζεται με μια λιγότερο ενθουσιασμένη και πολύ νεότερη ανύπαντρη μητέρα. Και μετά αρχίζουν οι ανατροπές…

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, με αφορμή την νέα της συνεργασία με τον ιδιοσυγκρασιακό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, η Κρουζ αποκάλυψε πως πρωτοερωτεύτηκε την δουλειά του Αλμοδόβαρ, όταν στα 16 της μπήκε στην ζούλα στο σινεμά για να δει το… ακατάλληλο για ανήλικους «Δέσε με!» του 1989 με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Βικτόρια Αμπρίλ.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η Πενέλοπε πρωταγωνιστούσε πια στην «Καυτή σάρκα» του Πέδρο, για να ακολουθήσουν τα «Όλα για την μητέρα μου» (ξενόγλωσσο Όσκαρ, 1999), «Γύρνα πίσω» (2006), «Ραγισμένες αγκαλιές» (2009), «Δεν κρατιέμαι» (2009), «Τζουλιέτα» (2016), και «Πόνος και δόξα» (2019). Μια απίστευτα πετυχημένη συνεργασία που μετράει ήδη 24 χρόνια.

Η αφίσα της ταινίας που σκανδάλισε κάποιους

Σταρ που πάσχει, αφίσα που σοκάρει

«Τον σέβομαι πάρα πολύ για να τον πιέζω και να τον βομβαρδίζω με… αιτήματα,» ομολόγησε η 47χρονη σταρ της Ισπανίας αναφερόμενη στο πώς ξεκινούν οι δουλειές της με τον αιρετικό και πολυαγαπημένο σκηνοθέτη. «Αισθάνομαι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου που μπορώ να δουλεύω μαζί του τόσα πολλά χρόνια και σε επτά τελείως διαφορετικά πρότζεκτ… Όταν μου τηλεφωνάει, είναι η κλήση που με κάνει πιο χαρούμενη από οποιαδήποτε άλλη. Εξάλλου, αυτός είναι η αιτία που άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός.»

Μιλώντας ειδικότερα για τον ρόλο της στις «Παράλληλες μητέρες», η Κρουζ τόνισε πως πρόκειται σίγουρα για έναν από τους δυσκολότερους ρόλους που έχει ερμηνεύσει ποτέ, εξού και χρειάστηκαν μήνες διεξοδικής κουβέντας με τον Αλμοδόβαρ για να χτιστεί ο χαρακτήρας από την αρχή. «Κάποιες φορές,» εξομολογήθηκε η πρωταγωνίστριά του, «ο Πέδρο μού λέει ότι πάσχω υπερβολικά, όταν αρχίζουμε γύρισμα. Αλλά έτσι είναι. Όταν παίρνεις την δουλειά σου σοβαρά, υπάρχουν κάποια πράματα που…, που πρέπει πραγματικά να ανακαλύψεις κομμάτια του εαυτού σου.»

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η επίσημη αφίσα των «Παράλληλων μητέρων», που θεωρήθηκε κλασική άμα τη εμφανίσει, δημιούργησε κάποιο σούσουρο, αφού το Instagram την «κατέβασε» παροδικά πυροδοτώντας επικές αντεγκλήσεις στα κοινωνικά μέσα. Αιτία; Το ότι το μόνο που εικονίζει η μινιμαλιστική ολοκόκκινη αφίσα της ταινίας, εκτός από τα γράμματα, είναι ένα γραφιστικό μάτι που στην θέση της κόρης έχει την φωτογραφία μιας γυναικείας θηλής, απ’ την οποία στάζει μια σταγόνα γάλα… Ο Αλμοδόβαρ, πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί καν με τις αιτιάσεις διαφόρων συντηρητικών, χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς της Δεξιάς «χυδαίους» και «χαμηλού επιπέδου».
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα