Κωμωδία stand-up για μικρούς και μεγάλους

Κωμωδία stand-up για μικρούς και μεγάλους

Βραδιές όπου το κοινό παίρνει το μικρόφωνο για να παρουσιάσει κωμικούς μονολόγους, αλλά και κωμικά σόου αποκλειστικά για μικρά παιδιά στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μετάλλαξη Δέλτα προελαύνει, η πόλη αδειάζει σιγά-σιγά, το Euro έληξε ιταλικά, κι όσοι παραμένουμε Αθήνα όλο και θα καταφύγουμε στην δροσιά κι ανοιχτωσιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Για τον Ιούλιο το ΚΠΙΣΝ έχει ετοιμάσει μια πολύ μάχιμη πεντάδα εκδηλώσεων, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την τέχνη της κωμωδίας. Πιο συγκεκριμένα, γύρω από την κωμωδία σταντάπ (stand-up comedy). Αυτή την αμερικανο-αγγλική βερσιόν αυτοσαρκαστικού, εξομολογητικού, και συχνά «άτακτου» κωμικού μονολόγου, που πρωτοήρθε στα μέρη μας την δεκαετία του ’90 κι έκτοτε καλά κρατεί.

Δύο από αυτές βραδιές απευθύνονται σε νεαρά άτομα, τα οποία καλούνται να ανέβουν σόλο ή σε γκρουπάκι επί σκηνής και είτε να τα πουν «στανταπικά» στο κοινό, είτε να παίξουν την μουσική τους. Οι άλλες τρεις εκδηλώσεις προσκαλούν τα μικρότερα πιτσιρίκια να διασκεδάσουν με ένα κωμικό σόου κομμένο και ραμμένο ειδικά για την ηλικία τους. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Ανοιχτά μικρόφωνα για όλους

Έναν γνωστό θεσμό της κωμωδίας σταντάπ, τα «ανοιχτά μικρόφωνα» (open mic), φέρνει το ΚΠΙΣΝ στον χώρο δίπλα στους Πίδακες Νερού. Η φάση είναι ό,τι περιγράφει ο τίτλος της: τα μικρόφωνα παραχωρούνται σε όποιον θέλει να βγει εκεί πάνω και να τα πει, μουσικά ή μη. Ειδικότερα, στις 20 Ιουλίου προσκαλούνται ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί να ανέβουν στην σκηνή και να παίξουν έως και 10 λεπτά έκαστος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμφανιστούν είτε σόλο, είτε σε γκρουπ μέχρι τριών ατόμων, και θα πρέπει να είναι μεταξύ 15 και 25 ετών. Για να λάβει κανείς μέρος απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή μέχρι τις 15 Ιουλίου στις 15:00. Ο τίτλος στο ιμέιλ συμετοχής θα πρέπει να λέει «music open mic», ενώ οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώσουν όνομα σχήματος ή συμμετέχοντος, είδος μουσικής, τεχνικές ανάγκες και να συμπεριλάβουν demo με ένα-δυο κομμάτια. Συνολικά έξι σχήματα θα παρουσιαστούν στην διάρκεια της βραδιάς, που θα ξεκινήσει στις 21:00, στο Park Kiosk δίπλα στους Πίδακες Νερού.

Μια βδομάδα αργότερα, στις 27 Ιουλίου, πάλι στο Park Kiosk δίπλα στους Πίδακες Νερού αλλά στις 20:00, τα μικρόφωνα παραδίδονται αντίστοιχα σε έξι κωμικούς (ή σχήματα) σταντάπ, οι οποίοι καλούνται, μέσα σε 10 λεπτά, να προσφέρουν γέλιο αλλά και τροφή για σκέψη στο κοινό. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή έως τις 22 Ιουλίου στις 15:00. Εδώ, ο τίτλος του μέιλ θα πρέπει να είναι «stand up open mic», και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν όνομα σχήματος ή συμμετέχοντος, θεματική, τεχνικές ανάγκες, καθώς και να καταθέσουν ένα μικρό δείγμα μαγνητοσκοπημένης δουλειάς τους.


Και οι δύο βραδιές έχουν ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα στο https://www.snfcc.org/OpenMicSessions

Μόνο για ανηλίκους

Ταυτόχρονα, τις τρεις επόμενες Κυριακές, στις 18 και 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου, στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, ο δημοφιλής κωμικός σταντάπ Γιώργος Χατζηπαύλου, με πείρα χρόνων και εμφανίσεις εδώ και στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα κωμικό σόου που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά έξι έως 12 ετών (και στους γονείς τους, φυσικά).

Ο κωμικός-περφόρμερ Γιώργος Χατζηπαύλου www.photoBAR.gr

Η παράσταση –ένας συνδυασμός σταντάπ και τοκσόου με διαδραστικό χαρακτήρα– περιλαμβάνει χιουμοριστικές ιστορίες από τη παιδική ηλικία του Χατζηπαύλου, αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, «Τι σημαίνει να είσαι παιδί τη σημερινή εποχή;», «Πώς φαντάζονται τα παιδιά ότι ήταν οι γονείς τους μικροί -και πώς ήταν στην πραγματικότητα;», ή «Ποιος είναι ο καλύτερος σούπερ ήρωας;» και «Ποια είναι η καλύτερη δουλειά που υπάρχει;».

Πληροφορίες: Εισιτήρια προς 10€ (μειωμένο €5). Προπώληση ηλεκτρονικά, ή τηλεφωνικά στο 210-7234567.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα