Μάγεψε ο Λεωνίδας Καβάκος με το βιολί του στην Επίδαυρο

Μάγεψε ο Λεωνίδας Καβάκος με το βιολί του στην Επίδαυρο
Ο Λεωνίδας Καβάκος στην Επίδαυρο INSTAGRAM / @MATOULAKOUSTENI

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στη συναυλία-ορόσημο του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο. Το "παρών" έδωσαν οι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Λίνα Μενδώνη.

Μια μαγευτική συναυλία χάρισε στο κοινό ο κορυφαίος βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, το βράδυ της Παρασκευής (17/07) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020”.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιολονίστας ερμήνευσε έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, προσφέροντας μια μοναδική μυσταγωγική εμπειρία σε όσους έδωσαν το “παρών”, σ’ αυτή τη συναυλία – ορόσημο για την ιστορία του Φεστιβάλ.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας για να απολαύσει την ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τη συνόδευσαν η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, ενώ το “παρών” έδωσε και η πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κουρφαίος Έλληνας βιολονίστας, που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη τεχνική του, τη δεξιοτεχνία και την πληρότητα των ερμηνειών του, μοιράστηκε μια σπάνια στιγμή ανάτασης, μια μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας, χαρίζοντας ελπίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα