Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία του

Μίκης Θεοδωράκης: Η τελευταία επιθυμία του
Μίκης Θεοδωράκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Οι ενέργειες που ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης να υλοποιηθούν από τους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας γύρω από τον ενταφιασμό του και το γραφείο τελετών.

Συγκεκριμένες εντολές έδωσε προς τους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίες ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από συμβολαιογραφική πράξη, η οποία απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί, βάζοντας οριστικό τέλος στο ποιος θα χειριστεί τις ενέργειες του ενταφιασμού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία έχει η συμβολαιογραφική πράξη με την οποία ορίζονται οι εκτελεστές της τελευταίας βούλησης του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και ο τόπος και οι συνθήκες ενταφιασμού του.

Η τελευταία επιθυμία του μουσικοσυνθέτη, όπως την έχει αποτυπώσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων, «όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο νέας Κυδωνίας τάφος προς το σκοπό αυτό». Ο εν λόγω τάφος, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνου Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνες με τις οδηγίες του και έχει ήδη παραδοθεί. Επίσης ο εκλιπών μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι θέλει να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συμβολαιογραφική πράξη με την οποία γνωστοποίησε την τελευταία του βούληση ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών, ο νόμιμος εκπρόσωπος του οποίου καταγράφεται, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του. Μάλιστα, δίνει εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών, επισημαίνοντας ρητώς πως μόνο «για λόγους αντικειμενικούς» οι εκτελεστές της επιθυμίας του έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο κηδειών.

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα