Μίκης Θεοδωράκης: Κανονικά το λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης: Κανονικά το λαϊκό προσκύνημα
Εικόνες έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στου Μακρυγιάννη, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Αναμένεται η απόφαση για την επιλογή του γραφείου τελετών, ωστόσο το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας όπως είχε προγραμματιστεί.

Νέα προσωρινή διαταγή με την οποία δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας βούλησης του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν το γραφειο τελετών που θα χειριστεί το λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Τρίτης, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων.

Η πλευρά του Γ. Αγοραστάκη, που έχει αναλάβει τη διαχείριση της τελευταίας βούλησης του μουσικοσυνθέτη ήδη εξέφρασε τη θέση της ότι το λαϊκό προσκύνημα θα διεξαχθεί κανονικά

Η απόφαση του δικαστηρίου πρόκειται να εκφωνηθεί την Τρίτη στις 8 το πρωί.

Κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταια βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θεμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Μάλιστα, o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετων με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δευσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών το οποίο έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή τη σορό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Πρόκειται για το γραφείο που έχει εξουσιοδοτήσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδεία του.

«Το φέρετρο έχει ηδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξάμηνο και έχει καποιο κόστος. Και ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον Γ. Αγοραστάκη να επιλέξει γραφείο τελετών. Δεν προβλεπεται ο καθορισμός του γραφείο τελετών στο νόμο» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γραφείου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος ως προς το σκέλος του τόπου της ταφής συναινούμε ως προς την αίτηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα