Eurovision 2023: Αποσύρονται δύο χώρες λόγω κόστους συμμετοχής στον διαγωνισμό

Eurovision 2023: Αποσύρονται δύο χώρες λόγω κόστους συμμετοχής στον διαγωνισμό
Eurovision 2022 Luca Bruno/AP Photo

Οικονομικές δυσκολίες κάνουν δύο χώρες να αποσυρθούν από τον 67ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας, τον Μάιο.

“Βόμβα” στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision μετά την ανακοίνωση πως η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο δεν θα συμμετάσχουν στη 67η διοργάνωση λόγω του κόστους συμμετοχής, το οποίο δεν μπορούν να υποστηρίξουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πληρώνουν ένα ποσό για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ωστόσο το ποσό διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας. Παράλληλα, ορισμένες χώρες κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα για τη δική τους συμμετοχή, μετά την αποπομπή της Ρωσίας από τον διαγωνισμό, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

“Εκτός από το σημαντικό κόστος των τελών εγγραφής, καθώς και το κόστος παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία – αντιμετωπίσαμε επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς, οπότε αποφασίσαμε να κατευθύνουμε τους υπάρχοντες πόρους στη χρηματοδότηση τρεχόντων και προγραμματισμένων εθνικών έργων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Μαυροβουνίου, RTCG.

Με τη σειρά του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Β. Μακεδονίας, MRT, σε ανακοίνωσή του τόνισε πως “το αυξημένο τέλος εγγραφής για τη συμμετοχή”, καθώς και η ενεργειακή κρίση στη Βόρεια Μακεδονία, τους ανάγκασαν να λάβουν την απόφαση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αντί για την Ουκρανία, που αναδείχθηκε πέρυσι η νικήτρια του διαγωνισμού, για λόγους ασφαλείας. Έτσι, η διοργάνωση ανατέθηκε στη Βρετανία, τη χώρα που στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα