Η Σωτηρία Μπέλλου παίρνει “σάρκα κι οστά” σε ένα ξύλινο πάλκο στα Άνω Πετράλωνα

Η Σωτηρία Μπέλλου παίρνει “σάρκα κι οστά” σε ένα ξύλινο πάλκο στα Άνω Πετράλωνα
Kiki_Papadopoulou

Μία μουσική παράσταση - απόπειρα του Δημήτρη Χαλιώτη και της Χριστίνας Μαξούρη να συνδεθούμε ξανά, στο τώρα, με ένα κομμάτι μας πυρηνικό και ατόφιο, που ακουμπά σε μια κοινή λαϊκή μας ρίζα.

“Τα τραγούδια της Σωτηρίας” μετά τις sold out παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιστρέφουν στη μουσική σκηνή Χαμάμ, τις Δευτέρες 15, 22 & 29 Νοεμβρίου στις 21:00.

Μία μουσική παράσταση – απόπειρα του Δημήτρη Χαλιώτη και της Χριστίνας Μαξούρη να συνδεθούμε ξανά, στο τώρα, με ένα κομμάτι μας πυρηνικό και ατόφιο, που ακουμπά σε μια κοινή λαϊκή μας ρίζα. Αυτή που η Σωτηρία Μπέλλου έθρεψε με τη φωνή της και τα τραγούδια της.

Ο Δημήτρης Χαλιώτης που είχε την ιδέα, αλλά και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης αναφέρει στο NEWS 24/7 τους λόγους που τον ώθησαν να κάνει αυτήν την παράσταση: “Η Σωτηρία Μπέλλου και τα τραγούδια της υπήρχαν σαν ακούσματα στη ζωή μου από μικρό παιδί. Η φωνή της έχει χαράξει μέσα μου. Κάποια στιγμή, ακούγοντας τα ξανά και ξανά, μου γεννήθηκε η ανάγκη μιας μουσικής παράστασης που θα έχει κάτι από την αύρα της. Που δεν θα την εξηγεί, αλλά θα την αφουγκράζεται. Με τον πιο λιτό τρόπο. Αφήνοντας τα τραγούδια να μιλήσουν και να ρίξουν γέφυρες ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα.

Πώς μπορούμε σήμερα να επικοινωνήσουμε ξανά με αυτά τα τραγούδια; Πώς μπορούμε να κοινωνήσουμε τη βαθύτερη ουσία τους; Πώς μπορούμε να ξαναβρούμε την «αλήθεια» μας μέσα σε αυτά; Μου γεννήθηκε η εικόνα ενός ξύλινου πάλκου, μιας φωνής και τεσσάρων μουσικών που θα μοιραστούν με τον κόσμο τραγούδια και ιστορίες από την πολυκύμαντη ζωή της. Όχι όμως σαν ένα ακόμα live, αλλά μέσα από ένα σχήμα που θα ενέχει μια θεατρικότητα χωρίς να την επιδεικνύει”.

Παράλληλα, αναφέρει για τη συνεργασία του με τη Χριστίνα Μαξούρη:Η Χριστίνα Μαξούρη ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος άνθρωπος που μου ήρθε στο μυαλό. Η φωνή της, το μέταλλό της, ο τρόπος που «πατάει» τις λέξεις έχουν κάτι από τη Μπέλλου. Στη φέρνουν στο νου, χωρίς να τη μιμείται στο ελάχιστο. Το λαϊκό βίωμα μοιάζει βαθιά χαραγμένο στο DNA της. Όπως λέει και η ίδια «σε αυτά τα τραγούδια ξαναβρίσκει η ψυχή μου το κέντρο της». Ταυτόχρονα η διπλή ιδιότητα της ως ηθοποιός και ερμηνεύτρια ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για να υπάρξει αυτή η υποβόσκουσα θεατρικότητα, χωρίς κανενός είδους “κάμωμα”. Το έχω ξαναπεί ότι χωρίς τη Χριστίνα δεν θα την τολμούσα αυτή την παράσταση.

Από εκεί και πέρα όλα τα σχεδιάσαμε παρέα με τη Χριστίνα. “Τα τραγούδια της Σωτηρίας” είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά ευτυχισμένης συνεργασίας. Μαζί με μία υπέροχη ομάδα συνεργατών που σαν να αφουγκραστήκαμε όλοι μαζί το ίδιο “θέλω”. Οι παραστάσεις τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έγιναν sold out ήδη έναν μήνα πριν την πραγματοποίησή τους. Ο τρόπος που μας αγκάλιασε ο κόσμος, τα θερμά του σχόλια, αλλά κυρίως η δική μας μεγάλη χαρά με όλη αυτή τη συνεργασία μάς γέννησε την ανάγκη για την επανάληψη αυτής της παράστασης. Αυτή τη φορά όχι σε μια αυλή, όπως το καλοκαίρι στο Στέκι του Ηλία στο Θησείο, αλλά στον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής χώρο της μουσικής σκηνής “Χαμάμ” στα Άνω Πετράλωνα. Έναν χώρο – σκηνικό από μόνο του, που επιτρέπει αυτή τη συνομιλία του χθες με το σήμερα, το οποίο ήταν και παραμένει το ζητούμενο”.

Συντελεστές: Ιδέα: Δημήτρης Χαλιώτης/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη/Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος/Ενδυματολογική επιμέλεια: Βάνα Γιαννούλα/Επιμέλεια χτενίσματος: Θωμάς Γαλαζούλας/Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου/Σχεδιασμός αφίσας: Άντα Χαλαμπαρδάκη/Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη/Μουσικοί: Θοδωρής Ξηντάρης μπουζούκι, φωνή, Δημήτρης Κουφογιώργος μπουζούκι, Αντώνης Ξηντάρης κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Κούστας ακορντεόν.

Info: 15 & 22 & 29 Νοεμβρίου Δευτέρα στις 21:00/Είσοδος (με κρασί ή μπύρα) 15 ευρώ/*Κατά την είσοδό τους οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα/Μουσική Σκηνή Χαμάμ: Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα/Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3421212

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα